Idei de vacanta
0

Sase poduri frumoase si neobisnuite din lume

Sunt o multime de poduri superbe pe mapamond, care mai de care mai speciale si originale. Aici sunt cateva care ne-au atras atentia, poduri remarcabile pentru frumusetea lor, geniul arhitectural si armonia cu care se imbina cu mediul lor.

Podul Rakotz din Germania face mai mult decat sa uneasca doua puncte. Structura acestuia transforma tot peisajul din jur, transformandu-l intr-o opera de arta.

Podul Rakotz
Podul in cer din Malaezia este un pod de 125 de metri asezat in curba pe Muntele Gunung Mat Cincang, facut din cabluri. Podul este o experienta intima intre vizitatori si padurea si animalele pe care le adaposteste, si un exemplu grozav al faptului ca oamenii ar trebui sa paseasca incet si cu grija pe pamant.

Podul din cer
Minuni naturale in India sunt podurile construite din radacinile copacilor in satul Cheeeapunji din statul Meghalaya, cunoscut ca unul dintre cele mai umede locuri din lume. Tribul local War-Khasis a invatat de mult timp cum sa imblanzeasca radacinile copacilor si sa le faca sa creasca intr-o anumita directie, folosind bambus ca suport. Unele poduri au peste 30 de metri si pot sustine 50 de oameni.

Poduri din radacini in India
Podul de sub pamant din Olanda este unul atipic, deoarece in timp ce majoritatea podurilor traverseaza deasupra apei, acesta coboara chiar dedesubtul ei. Cei care vor sa traverseze podul Fort de Roovere de langa Halsteren trebuie sa treaca printr-un sant ai carui pereti functioneaza ca un baraj care tine apa in afara. Structura se armonizeaza cu mediul, fiind invizibila de la departare.

Pod sub pamant, Olanda
Podul acrobatic din Londra functioneaza ca un pod basculant, exceptia fiind ca acesta se onduleaza atunci cand este tras. Rolling Bridge are 12 metri lungime si este format din 8 sectiuni de fier si lemn care se strang pana cand capetele se intalnesc intr-o forma octagonala.

Rolling Bridge, Londra
Podul de piatra din Yemen este un simbol pentru tenacitatea omeniirii de a depasi obstacolele fizice, chiar si cu mijloace tehnologice modeste. Podul este unul traditional si gratios care se incadreaza foarte bine in mediul sau.

Pod de piatra in Yemen

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!