Life
0

Retete de cocktail-uri usor de facut

A face coktail-uri bune nu este prea greu: singura regula constă în respectarea cu strictețe a proporțiilor, atenție la manipularea paharelor și a gheții și în folosirea bauturilor alcoolice de o anumită calitate.

În multe cazuri, nici măcar nu ai nevoie de un cocktail shaker: deși acest instrument este foarte util, majoritatea cocktail-urilor pot fi facute amestecând bine ingredientele într-o carafa, cana mai mare.

Această selecție de cocktail-uri mai mult sau mai puțin clasice te va ajuta să adaugi o notă de culoare sărbătorilor sau oricarei ocazii cu prietenii, putand fi consumat fie ca băutură la aperitiv, fie la inceput de petrecere, sau după cină.

Cum faci un Bloody Mary

Bloody Mary este unul dintre cele mai populare cocktail-uri din toate timpurile. Nu este sigur că a fost exact așa, dar se pare că creat de un barman pe nume Fernand Petiot, cel care a inventat acest cocktail la Harry’s New York Bar din Paris în 1920, amestecând în părți egale vodkă și suc de roșii. Mai târziu, când Petiot s-a mutat în Statele Unite ca șef al barului King Cole la hotelul Saint Regis din New York, a schimbat formula prin rafinarea cocktailului, adăugând sare și piper, suc de lămâie și note de sos Worthestershire (Perrins) și câteva picături de sos roșu Tabasco.

Cum faci un Sex on the beach

Sub numele său sugestiv –„sex pe plajă”– este un cocktail fructat, dulce și foarte dulce care intră fără să simtă.


Ingrediente: 45 ml vodka, 15 ml lichior de piersici, 15 ml lichior de zmeura (optional), 45 ml merisoare, 45 ml suc de portocale, portocala proaspata pentru garnitura.


Preparare: Prepararea acestui cocktail este foarte simpla. Pur și simplu umpleți un pahar highball cu cuburi de gheață, adăugați toate ingredientele și amestecați pentru a se amesteca bine. Cocktailul este terminat cu o portocala proaspata.

Cum faci o Piña colada

Piña colada este unul dintre cele mai populare cocktailuri din istorie. Cea mai răspândită poveste spune că invenția trebuie atribuită lui Ramón „Monchito” Marrero, barmanul hotelului Caribe Hilton din San Juan, capitala Puerto Rico, despre care se spune că a creat Piña Colada în 1954. Dar, de asemenea, în San Juan, există un alt restaurant care își asumă meritul pentru crearea sa și chiar a instalat o placă comemorativă. Imposibil de aflat adevărul. Cert este că cocktailul a devenit popular în Statele Unite în anii 1950 și, de acolo, s-a răspândit pe întreaga planetă.

Ingrediente: 60 ml rom alb, 60 ml lapte de cocos, 60 ml suc pila, 15 ml suc de lamaie verde, 22 ml sirop de zahar (optional).

Mod de preparare: Într-un blender de sticlă (dacă nu aveți unul îl puteți folosi manual) amestecați o parte rom alb, o parte smântână sau lapte de cocos și o parte suc de ananas, de preferință natural. Daca folosesti unul comercial, evita nectarul, care are mai multe zaharuri. Adaugam suc de lamaie (15 ml) si, daca nu ai folosit lapte de cocos sau suc cu zahar adaugat, 22 ml sirop de zahar. Amestecă totul în blender cu aproximativ 180 ml de gheață pisată până obții consistența unui milkshake și servești într-o piña colada (deși o poți pune în orice pahar înalt și lat). Decorul clasic al cocktail-ului presupune prezentarea lui cu o bucată de ananas natural, o umbrelă și un pai.

Cum faci Café irlandés

Deși asociem cocktailurile cu băuturile reci, există și cele calde, și sunt foarte populare. Fără îndoială, cea mai cunoscută este cafeaua irlandeză, un cocktail pentru adulți dar accesibil tuturor tipurilor de consumatori, datorită combinației echilibrate de infuzie amară, whisky, zahăr și smântână cu miere.

Ingrediente: 2-2,5 părți whiskey irlandez, 4 părți cafea filtrată, aproximativ 1-2 linguri zahăr alb sau brun, aproximativ 50 ml frișcă semi-frișcă sau frișcă.

Elaborare: Mai întâi se încălzește paharul cu apă fierbinte, se prepară o cafea filtru sau tip american și se combină cu whisky-ul și zahărul, amestecând bine până se dizolvă. Acest amestec este dus în pahar, golit în prealabil. Apoi trebuie sa bateti frisca, lasand-o cu textura de frisca, foarte fina, fara bule de aer vizibile si intotdeauna fara sa formeze varfuri. Cheia este sa poti turna crema putin cate putin, cu ajutorul dosului unei linguri, pentru a obtine acea acoperire matasoasa care imita spuma unei beri inchise la culoare.

Care este cocktailul tau preferat? 🙂

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!