Idei de vacanta
0

Planuri pentru vacanta 2021

Pentru majoritatea dintre noi, inceputul de an reprezenta si planificarea vacantelor, stabilirea perioadei de concediu, cautarea celor mai bune oferte si rezervarea lor in avans (in felul acesta ai un pret mai mic dar si locatiile cele mai bune si la care gasesti cu greu liber).

Inainte de pandemie eram cu ochii deschisi la vara si la locurile insorite in care ne vom distra sau explora.Insa ca si anul trecut, si 2021 va sta tot sub semnul incertitudinii (nu doar privind calatoriile ci si in multe alte domenii si activitati). Virusul SARS-COV-2 nu da semne ca ar disparea, din contra, apar noi mutatii care pun sub semnul intrebarii eficacitatea vaccinului, asa cum majoritatea populatiei din lume nu are acces la acest vaccin, si probabil anul acesta nu va avea.

Necunoscutele si intrebarile sunt multe:

  • vom avea nevoie de carnet de vaccinare pentru a ne putea urca in avion sau intra intr-o tara,
  • va fi suficienta prezentarea unui test negativ ca acum (deja in majoritatea tarilor nu se mai poate intra fara a prezenta acest test),
  • se vor extinde masurile de carantina (pentru a se impiedica valul trei al pandemiei sa se extinda foarte mult) si atunci vor fi permise doar calatoriile esentiale?

Cum ne planificam vacanta pentru 2021?

Cum situatia evolueaza de la o luna la alta, nu cred ca are rost sa incercam sa anticipam evolutia viitoare. Tot ce putem noi face este sa ne protejam, sa ne vaccinam si sa avem mai multe planuri alternative.

Indiferent insa daca vom putea iesi sau nu din tara, tot ne ramane varianta de rezervarea vacantei din Romania, tara noastra oferind cam tot ce isi poate dori un turist in vacanta (poate mai putin maretia si cultura marilor orase europene).

Putem sa ne mai pregatim achizitionand la pret redus echipamentul de vacanta, fie ca sunt costume de baie, ochelari se soare, corturi si saci de dormit, incaltaminte casual sau incaltaminte sport dama.

Pentru rezervarea cazarii si a biletelor de avion (daca este cazul) este esential sa alegem oferte cu anulare gratuita, sau cu oferirea unor vouchere valorice ce pot fi consumate intr-o perioada mai mare de timp ( 1-2 ani).

Daca alegeti sa calatoriti printr-o agentie verificati cu grija contractul, de asemenea agentia este de preferat sa fie una cu vechime si cu cota mare de piata (evitati astfel sa dea faliment), nu mergeti doar pe principiul pretului cel mai mic.

Asigurare de calatorie cu clauza Covid 19

Ideal este sa nu plecati nicaieri fara o asigurare de calatorie care sa cuprinda si o clauza de covid 19 (va puteti imbolnavi inainte de plecare, si nu veti putea primii banii inapoi altfel de la hotel), atat inainte dar si pe perioada sejurului.

Indiferent ce s-ar intampla nu ezitati sa va informati mereu si sa puneti mai presus sanatatea decat distractia sau relaxarea.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!