Destinatii
0

Toate drumurile duc la Roma

Sa rezumi Roma este imposibil, ca sa nu mai zic ca nu are niciun rost. Roma nu este un oras, este ORASUL, iar un vizitator in Roma are acces la intreaga lume. Orasul Etern este un monument in sine, o opera de arta in aer liber impregnata cu istorie, cu semne intacte si tangibile ale dezvoltarii societatii, unde noul se amesteca cu vechiul, biserici sacre sunt raspandite printre miile de taverne si cafenele, iar discutiile turistilor veniti din toata lumea umplu strazile.
Pentru ca in Roma sunt atatea de vazut, fiecare turist trebuie sa-si gaseasca propriul ritm si prioritati, insa aici gasesti cateva obiective turistice importante pe care nu trebuie sa le ratezi.

Capela Sixtina, obiective turistice RomaCapela Sixtina, obiective turistice RomaCapela Sixtina
Capela Sixtina a fost construita pentru a fi o capela privata la cererea imparatului Sixtus al IV-lea, de aici si numele. Coada lunga de la intrare nu ar trebui sa te descurajeze, pentru ca in mod sigur merita asteptarea. Vei avea ocazia sa vezi opere celebre precum Geneza si Crearea lui Adam ale lui Michelangelo, care a pictat frescele de pe tavan. Poti de asemenea sa vezi si operele altor renascentisti, desi mai putin celebri, regasindu-se pe peretii capelei.

Muzeul Vaticanului, obiective turistice Roma

Muzeele din Vatican
Daca ajungi aici, ar trebui sa vizitezi si Camerele lui Rafael, patru camere in Palatul Apostolic Vatican decorate cu fresce si Muzeul Etrusc Gregorian, care are opt camere unde sunt expuse descoperiri arheologice etrusce. Printre acestea se numara vaze, sarcofaguri, obiecte de bronz si faimoasa Colectie Guglielmo.

Pantheon, obiective turistice Roma


Pantheonul
Cea mai bine pastrata cladire a Romei Antice, Pantheonul a fost construit intre 119-128 de Imparatul Hadrian ca un templu pentru divinitati. Astazi, acesta este o biserica care adaposteste mormantul primului rege al Italiei si al artistului Rafael. Cladirea inca mai are usile originale de bronz, iar inauntru dimensiunile urmeaza regulile stabilite de arhitectul antic Vitruvius.Colosseum, obiective turistice Roma

Colosseum, obiective turistice Roma

Coloseumul
Coloseumul se gaseste langa Arcul de Triumf din secolul al IV-lea si are 186 de metri in lungime si 153 in latime. Imparatul Vespasian i-a inceput constructia in 72 I.H., care a fost terminata opt ani mai tarziu de fiul sau Titus. Pentru a-i sarbatori inaugurarea, Titus a tinut o serie de meciuri care a tinut 100 de zile, in timpul carora 5000 de animale au fost ucise. Poti explora vastul amfiteatru care are 50000 de locuri, precum si camerele subterane unde animalele si gladiatorii erau tinuti. Jocurile au fost declarate ilegale in secolul V, iar marmura si scena au fost praduite in Evul Mediu.

Fontana di Trevi, obiective turistice Roma

Fontana di Trevi
Fontana di Trevi este cea mai mare fantana arteziana din oras, construita in stilul baroc, cu o inaltime de 26,3 m si o latime de 49,15m. A fost proiectata de Nicolo Salvi pentru Papa Clement al XII-lea si a fost terminata in 1762. Figura centrala a fantanii este Neptun, zeul marii, incadrat de doi tritoni care comanda doi cai de mare. In stanga este statuia zeitei abundantei tinand cornul abundentei, iar in dreapta este o statuie infatisand o tanara virgina aratandu-le unor soldati unde este fantana.
O superstitie propagata de turisti este ca daca arunci o moneda peste umar in fantana poti sa-ti pui o dorinta care se va indeplini si o sa te intorci la Roma. Se estimeaza ca in jur de 3000 de euro sunt aruncati zilnic in apa fantanii. Daca vrei sa eviti aglomeratia, viziteaz-o dimineata devreme sau noaptea tarziu.

Te mai poate interesa si 9 Locuri pe care sa le vizitezi intr-o Viata!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!