Destinatii
0

9 Obiective turistice in Edinburgh. Ce sa nu ratezi daca mergi in Scotia in vacanta!

Edinburgh, capitala si centrul cultural al Scotiei timp de peste 500 de ani, este unul dintre cele mai frumoase orase ale Marii Britanii. Orasul are un sarm unic, oferit de multitudinea de atractii turistice. Este destinatia ideala pentru un city break in lunile de vara, cand temperatura este moderata, si iti permite sa vizitezi toata ziua.

Acestea sunt cele mai frumoase 9 obiective turistice din Edinburgh, pe care merita sa le vizitezi.

Castelul Edinburgh este o fortareata asezata pe un con vulcanic stins deasupra orasului. O parte a castelului dateaza din secolul al II-lea, ceea ce face din cladire un adevarat paradis istoric.

Royal Mile este drumul care leaga Castelul Edinburgh de Palatul Holyroodhouse. Plin de case fermecatoare, locatii istorice, magazine, muzee, cafenele si restaurante, Royal Mile este locul pe unde trebuie sa treci neaparat. Pe strada gasesti atractii turistice precum Camera Obscura.


Palatul Holyroodhouse este rezidenta oficiala a reginei la Edinburgh si a fost in mod frecvent la centrul istoriei Scotiei. Atunci cand regina nu se afla aici, publicul are acces la unele camere. Se merita sa vizitezi si Marea Galerie, unde sunt expuse portrete ale regilor scotieni, legendari si reali.

Parcul Holyroord. Arthur’s Seat este cel mai inalt punct din Parcul Holyrood, iar de aici poti vedea intregul oras. Alte puncte importante din parc sunt stancile Salisbury Crags, terasele unde se cultivau legume in antichitate.

Catedrala St. Giles este principala biserica din Edinburgh. Turnul principal si cele 8 contraforturi ale sale formeaza o coroana gigantica.
Booking.com

Gradina Botanica Regala este a doua cea mai veche astfel de gradina din Marea Britanie si adaposteste un numar impresionant de specii de plante.

Muzeul National al Scotiei. Deschis in 2011, Muzeul National a devenit una dintre cele mai populare atractii ale Scotiei, cu peste 2 milioane de vizitatori annual. Cele mai vizitate sunt colectia arheologica, artifactele medievale sau colectiile de arta. Printre cele mai importante obiecte se numara Dolly, prima oaie clonata din lume.

Galeriile Nationale ale Scotiei sunt 3 si aduna zeci de mii de opere de arta incepand din secolul al XVI-lea pana in prezent.

Yachtul Royal Britannia este celebru pentru ca a gazduit de-a lungul timpului o multime de oameni faimosi, inclusiv familia regala. Ambarcatiunea poate fi vizitata si explorata.

Alte locatii care merita o vizita sunt Calton Hill, care ofera o priveliste panoramica superba a orasului, Biblioteca Nationala, biserica Greyfriars si Muzeul Copilariei.

Te-ar mai putea interesa si Obiective turistice pentru o Vacanta in Viena


Aboneaza-te la Newsletter pentru alte oferte speciale si inspiratie sa traiesti Viata ca o Vacanta!

[mc4wp_form id=”2907″]

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!