Life
0

Merita sa iti cumperi o casa de vacanta?

Te-ai gandit sa iti cumperi/construiesti o casa de vacanta si nu stii daca este cea mai buna alegere? Gandindu-ne la ultimul an pandemic cand calatoriile au fost restrictionate, se poate ca aceasta idee sa fie una buna (bineinteles daca iti si permiti din punct de vedere financiar). In felul acesta te poti bucura de intimitate de cate ori vrei, poti locui sau muncii de acolo (daca ai un job care iti permite lucrul la distanta), te poti retrage cand te simti coplesit, sau iti poti invita si prietenii.Daca in occident este ceva normal pentru o familie sa aiba si o casa de vacanta (la munte, la mare sau macar in zonele rurale), in Romania abia de cativa ani a inceput sa ia avand optiunea de a achizitiona o casa de vacanta (probabil odata cu cresterea venitului si cu un accent pus mai mult pe calitatea vietii).

Printre cele mai accesibile optiuni avem cumpararea unei proprietati gata construite (avantajul este ca se pot cumpara si studiouri la preturi decente, nu doar case, in zone altfel foarte scumpe), cumpararea unui teren si cosntructia unei case in regim propriu (vezi si oferte pentru cosuri de fum sau gresie tip parchet) sau chiar renovarea si reconditionarea unei case vechi de la tara.

Mai jos va vom prezenta cateva argumente pro si contra pentru achizitia unei case vacanta.

Avantajele de a avea o casa de vacanta.

Ai intimitate si este disponibila la orice ora. Daca esti genul care prefera intimitatea, care petreci mult timp plecat, atunci casa de vacanta ti se poate potrivi. Fie ca alegi pe litoral, la munte sau in preajma orasului in care locuiesti, casa de vacanta va fi mereu la dispozitia ta, oferindu-ti momentele de relaxare pe care le cauti.Poate produce bani. Daca stii ca nu o folosesti tot timpul, poti alege varianta in care sa o inchiriezi, in felul acesta iti si vei recupera o parte din investitie. Tot ce trebuie sa faci este sa o amenajezi frumos, sa iti faci cont pe platformele de inchirieri online pentru a gasi clienti si sa oferi servicii de calitate.

Poti lucra de acolo. Ce poate fi mai frumos decat sa lucrezi de la casa ta de la munte sau de la malul marii?

Dezavantajele de a avea o casa de vacanta.

Te poate limita la a merge in locuri noi. Daca esti genul care prefera sa mearga in locuri noi de fiecare data, atunci a avea o casa de vacanta ti se poate parea ca te limiteaza la a merge in acelasi loc de multe ori.

Poate fi o investitie mare. Poti folosi banii blocati intr-o casa de vacanta folosindu-i mai intelept si productiv.

Poate fi dificil de administrat. Daca iti doresti sa o inchiriezi, cateodata poate fi dificil sa gasesti pe cineva care sa o administreze, sa aiba grija de ea.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cum sa iti pregatesti casa pentru inchiriere turistica!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!