Life
0

Mergi la mare cu copiii? Aceste medicamente nu pot lipsi din geanta de vacanta

Cel mai frumos moment al unei vacanțe este și planificarea acesteia, mai ales dacă de această dată merg și ăia mici cu voi doi. Și dacă lucrurile personale și obiectele necesare unei vacanțe de succes nu ți-au dat mare bătaie de cap, atunci nici la pregătirea trusei medicale n-ar trebui să ai probleme.

În general, este bine să stabileşti, împreună cu medicul pediatru, lista de medicamente la care ai putea apela în caz de urgenţă. Medicul pediatru cunoaşte cel mai bine istoricul medical al copilului, ştie cum reacţionează la anumite medicamente, care sunt dozele potrivite şi modalităţile de administrare. Adevărul e că problemele specifice perioadelor de vacanţă (tusea, febra, nasul înfundat etc.) sunt aparent banale, dar ele se pot agrava când sunt tratate „după ureche”. În caz de necesitate, plantele medicinale sau infuziile pe care te bazezi de regulă, pot avea sau nu efectul dorit, dar medicamentele potrivite vor fi o măsură de siguranță deplină. Deci, consultă și medicul.


Ce trebuie să mai pui în trusa medicală pentru vacanta cu copiii:

  1. Medicamente antitermice, pentru cazul în care cel mic face febră;
  2. Antihistamice, pentru episoadele de alergie sau de urticarie;
  3. Antivomitive, pentru că alimentaţia inacdecvată, schimbarea mediului sau chiar răul de mașină îi pot provoca celui mic stări de greaţă sau ameţeli;
  4. Măsuri și medicamente utile în caz de diaree, mai ales la copiii mici, care se deshidratează mult mai uşor decât adulţii;
  5. Este foarte important să stabileşti împreună cu medicul pediatru ce medicamente să iei din aceste categorii, în ce condiţii să le administrezi şi mai ales cum. Unele clase de medicamente au indicaţii diferite de administrare, în funcţie de vârstă şi greutate: de exemplu, antihistaminicele sunt recomandate doar după vârsta de doi ani, iar antibioticele se administrează doar în cazul recomandării medicului;
  6. Medicamente dezinfectante pentru eventualele răni;
  7. În loc de notă, înainte de a pune medicamentele recomandate de medic în trusa de concediu, când le iei din sertarul de acasă, asigură-te că sunt au termenul de valabilitate actual şi că au fost depozitate şi păstrate corect.

Important este să incluzi în trusă doar acele medicamente despre care ai vorbit cu medicul pediatru şi nu şi alte medicamente rămase de la tratarea unor afecţiuni în trecut.

Totodată, mare atenție și la modul în care vei păstra medicamentele pe timpul vacanței.

Ţine medicamentele la temperaturile indicate pe cutie şi departe de accesul copiilor; dacă sunt depozitate în condiţii improprii, medicamentele îşi pierd din eficienţă. Iar dacă vei călători împreună cu copiii într-o destinaţie exotică, trusa medicală s-ar putea să nu fie suficientă. Ar trebui să discuţi cu medicul pediatru pentru a vedea dacă sunt necesare anumite vaccinuri sau chiar analize speciale înainte de plecare.

Citeste si Unde sa mergi cu copii in vacanta in Romania!

Totodată, e important să cunoști detalii despre serviciile medicale de urgenţă din zona unde vei călători. Dacă el se îmbolnăveşte cumva şi boala persistă mai mult de trei zile, să poţi lua legătură cu cel mai apropiat spital şi să mergeţi la camera de gardă. Ia de acasă şi carnetul de vaccinări sau fişa medicală a copilului – dacă vei fi în situaţia de a apela la un medic în timpul vacanţei, aceste documente îl ajută să-ţi trateze copilul corect.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!