Top-uri
0

Top cele mai stranii locuri de pe planeta

Sunt locuri pe Terra care te fac sa te intrebi daca asa arata alte lumi, sau daca pe Marte peisajul este acelasi. Aceste locuri improbabile, enigmatice si ciudate ar putea fi oricand scena unui film science fiction, fara ca regizorii sa mai trebuiasca sa mai construiasca un platou de la zero. Acest articol iti propune o plimbare prin topul celor mai stranii locuri de pe planeta.

Lac de sange in Japonia, top cele mai ciudate locuri de pe planeta
Lacul de sange este un izvor termal din Japonia, numit si Iadul Japoniei. Aici, cele noua piscine termale, care sunt mai potrivite de privit si nu de inotat in ele, sunt colorate in rosu din cauza nivelului ridicat de fier din apa.

Pesteri de gheata in Austria, top locuri stranii
Pesterile de Gheata din Eisriesenwelt, Austria sunt cele mai lungi grote de gheata din lume. In prezent, doar o parte a pesterilor este deschisa publicului, mica si asemanatoare unui labirint, dar destul de frapanta pentru o vizita in care poti simti capriciile minunate ale naturii.

Ochiul Saharei, top locuri ciudate din lume
Ochiul Saharei se gaseste in Richat, pe continentul african, la o altitudine de peste 400 de metri deasupra nivelului apei. Este vizibil din spatiu deoarece are aproape un kilometru in diametru, cu numeroase cercuri concentrice care atrag atentia. Se crede ca a fost cauzat de un meteorit.

Padurea de piatra din China, top locuri stranii din lume
Padurea din Piatra din China, cunoscuta ca „prima minune a lumii”, este localizata la 86 de km sud de Kunming, capitala provinciei Yunnan. Padurea uriasa din piatra se intinde pe mai mult de 400 de km, si este pusa in valoare de lacurile din zona.

Desert de sare in Bolivia, top cele mai stranii locuri de pe planeta
Desertul de Sare se afla in Tunupa, Bolivia. Acesta este cel mai mare desert de sare din lume si include vulcani activi, cactusi inalti, campii si gheizere care fac din acest loc o iluzie infinita sau un peisaj din alta lume.

Valea Lunii, Brazilia, top locuri stranii
Valea Lunii din Brazilia este o vale uriasa de piatra erodata cu piscini naturale. Este localizata intr-o padure, langa un rau. Formatiunile de roci sunt considerate printre cele mai vechi din lume si sunt compuse din cuart si alte cristale. Se spune ca au puteri de vindecare si sunt o sursa de energie multumita cristalelor.

Lacul cu pete, top cele mai stranii locuri din lume
Lacul cu Pete din Kliluk este unul enorm si straniu, localizat intre provincia canadiana a Columbiei britanice si statul Washington din SUA. Cea mai surprinzatoare parte a lacului sunt formatiunile de cercuri cu margini albe, in care s-a strans apa care reflecta soarele, ce par oglinzi sau usi catre o alta lume.

Desert uscat in Antarctica, top cele mai ciudate locuri de pe planeta
Deserturile uscate din Antarctica sunt vai uscate autentice acoperite cu nisip, care pot fi comparabile cu Planeta Marte. Locul este atat de rece si de uscat incat orice moare acolo este mumificat, motiv pentru care aici poti gasi cadavre ale unor foci care au murit acum cateva sute de ani.

Raul Tinto, Spania, top cele mai stranii locuri de pe planeta
Raul Tinto din Spania seamana atat de tare cu Marte incat NASA a facut cateva experimente acolo. Zona este una miniera, ceea ce ofera mediului un aspect neroditor aproape lunar. Apa bogata in arama si culoarea rosie a pamantului dau si numele raului: Raul Rosu.

Insula Socotra, cele mai stranii locuri de pe planeta
Insula Socotra are o vegetatie atat de stranie incat acest ecosistem este unul unic, aproape anormal. Insula face parte dintr-un arhipelag de 4 insule din Oceanul Indian ce au fost rupte de Africa acum 6-7 milioane de ani. Socotra adaposteste mai mult de 700 de specii extrem de rare.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!