Jurnal de calatorie
0

Vacanta de neuitat pe Costa del Sol, paradisul spaniol

Costa del Sol, în traducere, „Coasta Soarelui”, din Andaluzia, este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Spaniei: aici, turismul este înfloritor, înregistrează o creștere permanentă, datorită zonei, recunoscută ca oferind tot ceea ce este mai bun din autenticitatea spaniolă. Costa del Sol propune variate activități atractive, datorită parcurilor acvatice, parcurilor de distracții, sporturilor nautice, grădinilor zoologice, sau muzeelor sale. In plus, Costa del Sol oferă un evantai larg de plaje, golfuri sau mici porturi „de agrement”.

jurnal calatorie Costa del SolConsiderat drept un Saint-Tropez spaniol, oraşul Marbella întruchipează luxul hispanic. Am fost, imediat, sedusă de străduţele sale, înflorite, de marile pieţe, dar, şi de plajele sale lungi sau de celebrul Puerto Banus. Interesul turistic al Costei del Sol a atras apariţia a numeroase restaurante, porturi de agrement, dar, şi a unui mare număr de golfuri, menite a oferi regiunii denumirea de „Costa del Golf”.

Pentru o vacanță activă, dinamică, dormind, în timpul zilei şi participànd la „fiesta”, toată noaptea, Marbella ţi se potriveşte de minune: aici, se petrece, în fiecare noapte, până în zori. Marbella este cunoscută, în întreaga lume, pentru nopţile sale, marcate de „o dulce nebunie”, o vacanţă de completă libertate, în absenţa oricăror constràngeri sau a oricărui program, cànd, te retragi la culcare, la 7 dimineaţa, şi te trezeşti la ora 4 după-amiaza, exact, la momentul prânzului spaniol.

jurnal calatorie Costa del SolMalaga, capitala Costa Del Sol, este, atât o stațiune balneară, càt și un oraș portuar. O sărbătoare, între pământ și mare, între cultură și natură, între dinamism și relaxare. Printre obiectivele „must visit”, pot fi amintite: Muzeul Picasso (aici, poţi admira peste 200 de lucrări ale celebrului pictor, născut în oraş), Plaza de la Marina, grădinile umbroase, străjuite de palmieri, din Paseo del Parque sau situate pe Cale Marques de Larios. De asemenea, merită admiraţia vizitatorului labirintul de pasaje din Pasaje Chinitas si, la apusul soarelui, Paseo Maritimo, pentru o încàntare, la vederea farului.

O vacanţă, petrecută în Spania, este o sărbătoare între pământ și mare, între orașe și Marea Mediterană, între cultură și natură, între dinamism și relaxare, „farniente”. Este indicat, să profiţi de sejurul pe Costa del Sol, pentru o schimbare de ritm: să trăieşti, în acord, cu ora spaniolă, în țara „vieţii dulci” și a flamenco-ului.

jurnal calatorie Costa del Sol
Capitală a Andaluziei, Sevilla a ştiut să-și mențină toate tradițiile, fără a întoarce, totuşi, spatele modernităţii. Insuşi numele său evocă Guadalquivir, în care, se oglindeşte, din totdeauna, și care, i-a marcat întreaga istorie, Săptămâna Sfântă și Feria; deși, pentru unii, ea nu poate fi disociată de Velázquez și Murillo, pentru toţi este orașul care aminteste de Don Juan, Don Giovanni şi de Carmen …

Printre farmecele oraşului se numără „Barrios” sau cartiere (districte) speciale, care pot fi, cel mai bine văzute, mergànd pe jos. La fiecare colț, descoperi obiective uimitoare, de la Alcazar şi Giralda – din secolul al 12-lea maur, la catedrala, din secolul al 15-lea.

jurnal calatorie Costa del SolO excursie de o zi la Córdoba, din Sevilla, are darul de a te surprinde, cu adevărat. Incă un oraş, captivant, de o frumuseţe rară, de aşezat, undeva, în inimă, alături de Brugges, Insula Capri, Fès (centrul religios şi intelectual al Maroc-ului), şi alte locuri unice în lume!

Córdoba şi-a păstrat mărturiile istoriei sale, impresionante, în care, a beneficiat de un statut special, fiind capitala hispanică, a califatului Córdoba, şi unul dintre marile centre de învăţământ, culturale şi artistice, ale perioadei medievale. Este un oraș andaluz, cu o personalitate puternică, cu multe monumente interesante, în special, Alcazar de los Reyes Cristyanos, reşedinţa regilor catolici ai Spaniei și grădinile sale, Moscheea Aljama, Catedrala Mezquita, sinagoga şi cartierul evreiesc.

Un moment important al turului din Córdoba este vizitarea catedralei catolice, un amalgam unic de stiluri, locul fiind deosebit de vast şi bogat ornamentat. Cu aproape 1.000 de piloni, originea catedralei gotice este combinată cu elemente, specifice stilurilor baroc și renascentist. Se poate admira remarcabila capelă a Cardinalului și comorile sale, inclusiv, un crucifix din fildeş, sculpturi și picturi importante.

Marea majoritate a atracţiilor Córdobei se găsesc în centrul său istoric, inclus în patrimoniul UNESCO, zona veche fiind estimată a doua, ca mărime, din Europa.

jurnal calatorie Costa del SolSpaniolii stăpânesc cu desăvârşire arta de a te face să te simţi ca acasă acolo, unde te afli la mii de kilometri distanţă de România, iar Andaluzia pare să deţină tot ceea ce Spania înseamnă pentru vizitatori: oportunitati de plimbare, plaje, petrecere, palate sau munţi… Este zona, în care, s-au conservat, cel mai bine, folclorul şi tradiţiile spaniole, de la càntecul şi dansul flamenco pànă la corrida.

Este spaţiul, cu o identitate distinctă, care, a dat lumii pe Velasquez, Picasso şi Lorca, dar, şi o gastronomie, tipic mediteraneană, axată pe tapas, paella, tortilla de patatos, jamon serrano, Sangria, gaspacho, ce poate da oricărui om sentimentul bucuriei de viaţă.

Un articol de Doina ButmanTi-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!