Destinatii
0

Insule misterioase

Pentru cei care caută aventuri, nu există munte prea înalt, apă prea adâncă, pădure prea deasă sau insulă prea misterioasă. Există mistere pe care nici măcar știința nu le poate explica, iar acestea se ascund în câteva petice de nisip și mare sau ocean.

Insula Socotra

O vizită pe Insula Socotra se poate simți ca părăsirea întregii Planete Pământ. Uneori denumită „Galapagos din Oceanul Indian”, aceasta este atât de izolată de restul lumii, încât explorarea sa este una dintre cele mai memorabile experiențe din lume. Din punct de vedere vizual, nu există un alt loc similar în lume. Biodiversitatea sa este aproape de neegalat. Plină de reptile, insecte și păsări aparte, fiecare element este o descoperire interesantă pentru un turist. Arborii de sticlă sunt destul de scurți, cu baze largi și vârfuri mai subțiri, asemănându-se cu niște vaze pline cu flori. Arborele de sânge de dragon, numit astfel după seva roșie, seamănă puțin cu o umbrelă. Are un trunchi înalt și un vârf rotunjit de frunze, care se taie brusc într-o linie complet dreaptă, lăsând un labirint vizibil de rădăcini. Niciun alt loc de pe planetă nu are această combinație de imagini.

În timp ce Insula Socotra este clasificată oficial ca parte a Yemenului, ea se află la sute de kilometri distanță de continentul țării. Călătoria către insulă necesită un zbor cu avionul de 3 ore, o variantă devenită acum accesibilă, dar care nu a fost posibilă până în 1999, când insula și-a deschis primul aeroport. După afluxul ulterior de turism, insula a fost clasificată ca sit al patrimoniului natural mondial în 2008, ceea ce contribuie la promovarea conservării și protejării biodiversității sale unice. Ca destinație turistică destul de nouă, turiștii ar trebui să înțeleagă că aceasta nu este o retragere standard, cum se întâmplă în cazul insulelor cu facilități la fiecare colț. Călătoriile cu barca pot fi dificile, iar insula are foarte puține drumuri oficiale. Cu toate acestea, turiștii care decid să se aventureze sunt recompensați cu priveliști uimitoare și o experiență unică în viață.

Insula Paștelui

Cu un trecut enigmatic care încă nu a fost complet descifrat, Insula Paștelui (Rapa Nui) este o insulă frumoasă, plină de mister și magie. Istoricii și oamenii de știință au petrecut zeci de ani încercând să înțeleagă geologia și cultura sa și să descifreze semnificația din spatele statuilor gigant moai, construite de primii oameni Rapa Nui. Situată în sud-estul Oceanului Pacific, la 3.800 de kilometri de coasta celui mai apropiat vecin, Chile, Insula Paștelui se numără printre cele mai îndepărtate insule locuite din lume. Este nevoie de cel puțin cinci ore pentru a-i atinge țărmurile. Singura modalitate de a ajunge acolo este cu avionul, deoarece nici măcar nu are porturi. Cel mai scurt zbor se efectuează din Santiago, iar din Tahiti este nevoie de șapte ore. Deci, care sunt beneficiile de a ajunge atât de departe? Ei bine, pace și liniște pentru începători. Insula Paștelui este, de asemenea, în mare parte lipsită de poluare și beneficiază de una dintre cele mai limpezi ape oceanice din lume. Apa din jurul insulei este transparentă până la o adâncime de 50-60 de metri. Este o oază pentru fanii snorkeling-ului și pentru scafandri, care se pot minuna de coralii plini de culoare și viața marină.

Nu este atât de ușor să ajungi pe Insula Paștelui, având în vedere că nu este situată la o aruncătură de băț, dar, în ciuda acestui fapt, la câteva click-uri distanță, îți poți face o idee despre puterea pe care o are acest pământ spiritual, găsindu-l ca parte din numeroasele jocuri de cazino, unde ești întâmpinat de două statui gigantice vesele. Când au fost descoperite pentru prima dată, exploratorii îndrăzneți au crezut că sunt doar niște capete uriașe sculptate în stâncă – nu știau că întregul lor corp era îngropat sub pământ. Odată ce te aventurezi să faci o rotire în joc, săpatul mai adânc poate debloca caracteristici misterioase și te poate recompensa cu câteva surprize foarte frumoase.

Au existat inițial mii din aceste enorme statui moai pe Insula Paștelui; cu toate acestea, la un moment dat în anii 1700, au izbucnit războaie civile între Rapa Nui. În timp ce clanurile s-au luptat pentru resurse rare, și-au dărâmat și moaii unii altora. Alți moai au fost furați de colecționari înainte ca insula să fie declarată Patrimoniu Mondial UNESCO în 1995. Mulți au fost reconstruiți. De asemenea, aceste figuri fascinante pot fi admirate la Muzeul Luvru și la British Museum. Cel mai mare moai de pe Insula Paștelui poate fi văzut chiar de pe Google Earth.

Insula Poveglia

Insula Poveglia, situată în largul coastei Veneției și Lido, Italia, este supranumită „Insula fantomelor” datorită trecutului său înfiorător. Mulți susțin că sufletele torturate ale morților încă rătăcesc pe insulă și bântuie pe oricine îndrăznește să pășească pe teritoriul său. Gândul la acest lucru îi ține departe pe cei mai mulți dintre oameni, dar sunt și alții care încă se aventurează în mister pentru a vedea despre ce e vorba.

Ciuma bubonică a transformat teriroriul în loc perfect pentru carantină, pentru cei care sufereau de această boală incurabilă. Când oamenii mureau, erau săpate gropi în care se ardeau cadavrele, apoi erau acoperite și se punea un semn deasupra lor, care îi avertiza pe ceilalți să stea departe. Unii erau arși chiar în timp ce se aflau încă în viață.

Un azil de nebuni a fost construit aici la sfârșitul anilor 1800. La un moment dat a fost transformat într-un centru geriatric, până la închiderea sa în 1975. Acum clădirea este dărâmată și pereții se degradează, dar pot fi găsite în continuare obiecte de zi cu zi. Mulți vizitatori ilegali ai insulei au raportat că au auzit zgomote ciudate și că au simțit atingerea sau zgârieturile fantomelor, ceea ce indică o activitate paranormală. Un echipaj de construcție a plecat chiar brusc după ce a încercat să refacă vechea clădire, iar oamenii au speculat că se datorează faptului că au deranjat fantomele. Nu este un secret că mulți oameni au murit aici din diferite cauze oribile. Ceea ce majoritatea persoanelor nu știu, este că numărul depășește 100.000 de rămășițe.

Faimoasă este și povestea unuia dintre medicii din azilul de nebuni, care a efectuat experimente nesancționate pe unii dintre pacienții psihici. Se spune că fantomele lor l-au înnebunit în cele din urmă și l-au determinat să se sinucidă în clopotniță. Unele povești susțin că până și astăzi mai sună clopotul.

Deși aparține de Italia, aceasta nu o vrea. A fost vândută unui bărbat în 2014, numit Luigi Brugnaro, care a făcut aranjamente pentru transformarea vechiului spital într-un hotel de lux. Ulterior, planul său a eșuat.

Trecutul Insulei Poveglia a inspirat intriga filmului „The Plague Doctor”, un thriller psihologic cu acțiunea desfășurată în Veneția. Acesta are o atmosferă întunecată și conține frânturi din poveștile și legendele legate de figura istorică a Doctorului Ciumei, misterioasa mască venețiană, dar și de vechea insulă bine-cunoscută pentru evenimentele sale groaznice. Echipa italiană a filmat câteva secvențe și în spitalul abandonat de pe insulă.

Unii morți nu se odihnesc niciodată pe această insulă, potrivit unor vizitatori care afirmă că pot auzi gemetele și țipetele sufletelor care au fost torturate. Unii au pretins că au auzit chiar voci care le strigau să stea departe și să nu se mai întoarcă, ceea ce reprezintă un alt fapt înfiorător.

În prezent, este ilegală vizitarea acestei insule, dar chiar și așa, unii călători curioși au îndrăznit și încă îndrăznesc să ia o barcă spre insulă.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!