Life
0

Ghid pentru inchiriere de masini

ghid inchiriere masiniInchirierea unui masini a devenit un adevarat camp minat in ultima vreme, de aceea este bine sa citesti acest ghid pentru inchiriere de masini. Aparitia site-urilor, unde poti compara preturile, a facut piata mai competitiva ca niciodata. Este important sa verifici toate posibilitatile inainte sa faci o rezervare, si nu te lasa pacalit de preturile afisate. Verifica exact ce este inclus in pret, deoarece in preturile mai mici sunt ascunse de obicei si alte tarife. Noi avem niste sfaturi care sa te ajute atunci cand vrei sa inchiriezi o masina.

LA CE SA FII ATENT cand inchiriezi o masina

Politica de combustibil. Este esential sa stii ce fel de politica de combustibil are firma de unde vrei sa inchiriezi. Unele firme anunta ca au o „politica corecta” de combustibil, ceea ce poate sa insemne unu din 3 lucruri: iei masina cu rezervorul plin si lasi o garantie pe care o primesti inapoi cand returnezi masina cu acelasi nivel de combustibil, iei masina cu rezervorul umplut pe un sfert si o inapoiezi cu el gol sau returnezi vehiculul cu aceeasi cantitate de combustibil pe care o avea cand l-ai luat. Daca aceasta „politica corecta” nu este disponibila, trebuie sa iei in seama ca pot fi adaugate la pret si cheltuielile cu combustibilul.Asigurarea. Fii foarte atent la polita de asigurare, deoarece unele vehicule mai ieftine pot veni cu costuri foarte mari de asigurare, si in caz de accident trebuie sa platesti foarte mult. In unele cazuri, poti fi rugat chiar sa cumperi asigurare aditionala atunci cand iti ridici masina. Trebuie sa te interesezi exact ce acopera polita ta de asigurare, ca sa nu fii convins sa cumperi de mai multe ori acelasi lucru.

Taxe aditionale. Este prudent sa ai un plan cu privire la de unde si cand planuiesti sa ridici masina inainte sa faci rezervarea. Nu este neobisnuit pentru unele companii sa taxeze in plus daca planuiesti sa treci granita sau daca mergi dupa masina in afara orelor de lucru.

PONTURI pentru inchirierea de masini in vacanta

1. La plecare, inspecteaza masina pe toate partile. Poti evita mult timp pierdut si stres in viitor daca verifici masina cu atentie si ii faci fotografii ca dovada.

2. Cand returnezi masina, fa din nou fotografii pentru a dovedi in ce conditii ai adus vehiculul inapoi.

3. Incearca intotdeauna ca cineva sa semneze atunci cand returnezi masina decat sa lasi cheile intr-un compartiment special al firmei. Felul in care este masina este responsabilitatea ta pana cand cineva confirma ca ai adus-o. Daca pui cheile in cutia de returnare si lasi masina parcata peste noapte, poti fi tras la raspundere pentru daunele care se pot petrece intre timp si este foarte greu de dovedit ca aceea nu era conditia in care ai returnat-o.

Alegerea iti apartine. Adesea un cost foarte mic, afisat pentru atragerea clientilor, vine cu alte costuri ascunse, desi in unele circumstante acest lucru poate fi tot mai ieftin decat alte firme. Este esential insa sa analizezi toate posibilitatile din zona care te intereseaza si orice ai alege, asigura-te ca stii exact care sunt serviciile pe care le platesti, ce este inclus si ce nu este.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!