Idei de vacanta
0

Gastronomia portugheza – ce sa mananci daca mergi in vacanta in Portugalia

Cand spui Portugalia invariabil te gandesti la soare, ocean, plaje cu nisip auriu, oameni bronzati care se bucura de viata in toate formele ei: stau la terase, asculta muzica fado, calatoresc pe mare si stau la plaja (vezi oferta de creme de fata pentru ingrijirea personala) sau joaca fotbal. Indiferent ca iti doresti sa vizitezi constinentul cu minunatele orase Lisabona sau Porto sau o insula superba ca Madeira, in Portugalia este obligatoriu sa mananci delicatesele locale, de preferat la mici restaurante de familie, unde te vei cufunda cu totul in atmosfera plina de farmec a locurilor.



Gastronomia portugheza este cu specific mediteraneean, insa cu puternice accente africane, multitudinea de tari colonizate de-a lungul timpului punandu-si accentul asupra preparatelor culinare (regasim folosindu-se mult zaharul, scortisoara sau condimente speciale cum ar fi piri piri, piper negru sau sofranul). Indiferent ca esti mare amator de supe, mancaruri gatite (vezi si reteta pentru mancare de linte) sau desert, cu siguranta gusturile iti vor fi incantate.

Daca esti in cautare de idei pentru vacanta ta din Portugalia nu strica sa citesti si articolul 7 Locuri de vizitat in Portugalia, cu siguranta vei gasi recomandari care sa te ghideze catre cea mai buna varianta de vacanta.

Feluri traditionale din bucataria portugheza



Caldo verde. Este ciorba nationala portugheza facuta din frunze de varza. Merge perfect mancata cu mamaliga si carnati picanti – chorizo.

Cataplana Algarvia. Este o mancare facuta cu peste, fructe de mare, legume si condimente, si poate servi excelent cu un pahar de vin.

Bacalhau. Este una din mancarurile traditional portugheze facuta din cod uscat si sarat, gatit in diverse moduri. Se spune ca exista o reteta de preparare diferita pentru fiecare zi a anului. Cele mai comune se servesc cu ceapa, cartofi prajiti sau oua prajite.

Papas de Sarrabulho. Este o tocana de cartofi cu porc, pui, sunca, carnati, lamaie si paine. Este o mancare de iarna, perfecta pentru zonele de coasta unde consumul caloric este mai mare.

Francesinha. Este un tip de sandvich originar din Porto, facut paine, sunca, carnati, toate acoperite cu branza topita si sos picant. Se serveste cu cartofi prajiti.

Porco Preto. Este un preparat de porc iberic afumat si asezonat cu piper, servita cu cartofi prajiti si salata.

Pasteis de Nata. Este o budinca din galbenus de ou, crema, zahar si zeama de lamaie. Se poate servi la micul dejun sau ca o gustare, cu zahar pudra si scortisoara.

Nu uitati insa ca in Portugalia, pe langa preparate deliciose veti putea sa va bucurati si de vinuri de calitate.



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!