Life
0

Festivaluri de Lalele din Olanda

Toată lumea ştie că anual în Olanda se desfăşoară un festival al lalelelor. Sigur aţi văzut pe internet fotografii sau videoclipuri cu frumoasele flori plantate în straturi care se întind pe sute demetri. Pentru cei care sunt interesati de cifre, să spunem că este cea mai mare grădină de flori în aer liber: fermierii au grijă de peste 7 milioane de bulbi de lalele, aranjaţi în funcţie de soi şi culoare pe o suprafaţă totală de 32 de hectare. O mare parte dintre bulbi ajung la export, lalelele fiind unul dintre produsele simbol ale Olandei.Mai mult ca sigur, cei care apelează la o florărie online au comandat cel puţin o dată lalele importate din Olanda, poate chiar fără să ştie de unde provin.

Cine vrea să meargă la Keukenhof trebuie să ştie că festivalul lalelelor se desfaşoară anul acesta între 21 martie şi 19 mai, iar accesul se face doar pe bază de bilet. Nu e greu de ajuns, parcul Keukenhof este situat lângă orasul Lisse, între Amsterdam si Haga. Sunt o mulţime de indicatoare pe autostrada A4 sau pe A44, iar dacă nu mergeţi cu maşina, puteţi folosi şi transportul public din Lisse. Cel mai simplu e să cumpăraţi un bilet de intrare, cu tot cu transport tur-retur din Amsterdam. Costa 38 de euro si e valabil 24 de ore. Plecarea se face din Amsterdam, începând cu ora 9, iar călătoria durează o oră. Autocarele pleacă la fiecare jumatate de oră, iar la întoarcere, ultimul vehicul părăseşte Keukenhofla 18.30. Simplu, nu?Odată ajunşi la destinaţie, puteţi să vă plimbaţi în voie pe aleile parcului şi printre rondurile de flori. Mirosul îmbătător al florilor de primăvară şi spectacolul de culori sunt o experienţă deosebită. Peste un milion de oameni trec anual pragul parcului Keukenhof. Spre exemplu, doar în vacanţa de patru zile 20-23 aprilie, cu ocazia Paştelui catolic, au fost peste 200 de mii de vizitatori. Ca să vă faceţi o idee cât demult înseamnă acest lucru, să precizăm că oraşul Lisse are doar puţin peste 22 de mii de locuitori.

Şi pentru că nimeni nu rezistă să se plimbe pe lângă un strat de flori fără să facă fotografii, evident că şi la Keukenhof vizitatorii profită de ocazie pentru a imortaliza momentul şi a posta poze pe reţelele de socializare. Vă închipuiţi că la sute de mii de vizitatori, nici florile nu sunt în siguranţă. Unii turişti nu se mulţumesc doar să le calce în picioare pentru a obţine cel mai minunat selfie, ci se întind de-a dreptul în mijlocul lanurilor de lalele. Este motivul pentru care organizatorii festivalului fac apel la turişti să nu mai intre în mijlocul florilor, ci să facă fotografii de pe margine. Şi pentru că apelurile nu au avut niciun ecou,anul acesta, lanurile de lalele au fost împrejmuite cu gard, iar afişe mari au fost postate din loc în loc pentru a le reaminti vizitatorilor să nu mai intre printre flori. Mai mult, fiecare turist primeşte un mic ghid de fotografiere, în care sunt descrise exact lucrurile interzise în incinta parcului. Fermierii olandezi spun că pagubele create de turiştii care calcă printre flori sau lerup pur si simplu sunt de ordinul sutelor de mii de mii de euro anual.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!