Jurnal de calatorie
0

Descopera salina Targu Ocna! Excursie de weekend in Bacau

Pentru ca aveam niste oaspeti, am decis sa petrecem impreuna weekend-ul in zona Targu Ocna – Slanic Moldova, considerand ca, pentru judetul Bacau, zona e reprezentativa. Si nu m-am inselat, le-a placut ce au vazut. Am stabilit traseul din Bacau catre Targu Ocna, prin Moinesti si Comanesti.jurnal calatorie Targu Ocna, Bacau

Prima oprire a fost la Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului din satul Valea Budului, comuna Margineni, situat la 9 kilometri de Bacau. Fiind o manastire noua, sfintita in 2013, este mai putin cunoscuta. Manastirea a primit hramul Maicii Domnului si este amplasata intr-un cadru mirific, pe un deal de langa sosea. Imensa cruce luminoasa situata langa manastire nu poate trece neobservata. Are 35 metri inaltime si in serile senine poate fi zarita din Bacau.

Ajunsi la Targu Ocna, ne-am cazat, la recomandarea unui prieten, la pensiunea Casa Creanga, uimiti de asa bune conditii intr-un mic orasel. Apoi ne-am indreptat catre salina, mina Trotus. Nu mai fusesem de multi ani in salina si am constatat ca sunt multe noutati, semn ca administratorii vor sa atraga cat mai multi turisti. Mai au insa de lucru la drumul de acces. Accesul in salina se face cu autobuzul si ca si alta data, am fost cam zdruncinati pana la coborare.



jurnal calatorie Targu Ocna, Bacau

Baza de tratament si relaxare, amplasata in salina, ofera conditii optime pentru miscare, tratarea afectiunilor respiratorii si reculegere in lacasul sfant al bisericii ortodoxe Sfanta Varvara, ocrotitoarea minerilor. Am gasit in salina magazine, un muzeu al sarii, dar si locuri de joaca pentru copii. O macheta de dimensiune mare ne-a prezentat tehnologia exploatarii sarii prin sonde. O noua sala de spectacole, sala Florin Piersic, ne-a impresionat, nu stiam de ea si era cat pe ce sa o ratam. Recomand tuturor sa viziteze salina. Precizez ca temperatura in interior este de 12-13 grade, drept care pregatiti imbracaminte adecvata.jurnal calatorie Targu Ocna, Bacau

A doua zi am rezervat-o, in mare parte, pentru statiunea Slanic Moldova. La fel de ingrijita, iar parcul arata ca de obicei, impecabil. Ultima data am fost in Slanic Moldova in urma cu doi ani. Zona de izvoare a fost refacuta, arata excelent, loc de plimbare, relaxare, dar si de aprovizionare cu apa recomandata pentru multiple afectiuni. Locul de joaca a fost mutat, marit si mult imbunatatit, noile aparatele de fitness mi-au atras atentia.

Partia de schi, amplasata pe versantul nordic al Muntilor Nemira, finalizata in februarie 2014, isi asteapta turistii in aceasta iarna. Partia, dotata cu instalatie de telescaun si nocturna, are o lungime de aproximativ 1,5 kilometri si o latime medie de 38 metri. Partia are punctul de plecare la altitudinea de 714 m, situat intr-o poiana larga ce ofera o priveliste frumoasa asupra Muntilor Nemira si punctul de sosire situat la altitudinea de 484 m. Partia are un grad de dificultate mediu si dispune de instalatie de zapada artificiala.

Sper ca v-am convins sa urmati traseul nostru. Merita!

Un articol de Oana Nicoleta Rosu

Descoperiti si celelalte jurnale de calatorie trimise de cititorii Life&Travel!



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!