Destinatii
0

Descopera Istanbul, cel mai mare oras al Turciei

Remarcabilul Istanbul este o destinatie clasica pentru calatorii care vor sa descopere secretele unui oras unic care se intinde pe doua continente. Cel mai mare oras din Turcia este unul magnific care te va cuceri de la inceput cu palatele sale. El a fost declarat capitala culturala a Europei in 2010, iar in 2013 a fost desemnat de organizatia European Consumers Choice ca fiind cea mai buna destinatie europeana a anului.Istanbul, obiective turistice Istanbul

Istanbul este o imbinare de est si vest, de elemente europene si asiatice. Moschee grandioase sunt construite langa cladiri moderne, hoteluri si bazaruri traditionale concureaza cu magazinele de lux.

Cea mai buna perioada in care sa vizitezi este probabil primavara, cand ploile de iarna au incetat si parcurile se reintorc la culoarea verde, iar temperaturile sunt ideale pentru plimbari in oras sau pe raul Bosfor.

Moscheea albastra, obiective turistice IstanbulMoscheea albastra este o cladire uriasa si impresionanta. Cele sase turnuri, curtea in care se afla fantana curatirii si domul interior cu vitralii sunt doar cateva elemente care te vor fermeca.

Hagia_Sophia, obiective turistice IstanbulSimbolul crestinismului si unul dintre cele mai mari si faimoase reusite arhitecturale este Hagia Sofia. Catedrala este utilizata azi ca muzeu si este unul dintre locurile care merita neaparat o vizita.

Palatul Topkapi, obiective turistice IstanbulPalatul Topkapi a fost construit de Mehmed II si este un dom care reflecta lumina, decorat cu coloane si marmura gravata. Un tur al gradinilor te va duce la locul unde erau gazduite concubinele sultanului pana in 1909. Profita de ocazie sa vezi trezoreria, cu bijuteriile scumpe.

Mergi si pe faimosul pod Galata, care leaga occidentul de orient.

ISTIKLAL, obiective turistice IstanbulIstiklal este cea mai aglomerata zona pietonala a orasului. Pe strada care nu doarme niciodata descoperi tot felul de magazine, restaurante si brutarii. Daca vezi ceva care iti place, nu ezita sa te tocmesti pentru un pret mai bun.

piata, obiective turistice IstanbulO plimbare la Istanbul nu e completa fara sa vezi impresionanata piata de mirodenii. O plimbare aici este ideala pentru a mirosi mirodenii cunoscute sau rare si nemaintalnite pana acum.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!