Destinatii
0

Descopera Florenta – obiective turistice pentru un city break cultural

Florenta, leaganul artei si culturii renascentiste si capitala Toscanei, este renumita pentru ca a gazduit mari artisti precum Leonardo da Vinci, Botticelli si Masaccio. In plus, este unul dintre orașele cele mai populare si vizitate de turisti din intreaga lume datorita frumusetii incantatoare a arhitecturii sale si a peisajelor, istoriei si ofertelor culinare speciale.

Sunt zboruri directe atat din Bucuresti, Cluj, Iasi, deci este destinatia perfecta pentru un city break, imediat ce s-a incalzit vremea.

Descopera cele mai importante obiective turistice din Florenta

Nu ratati Galleria degli Uffizi, pe buna dreptate unul dintre cele mai renumite muzee din lume. Aici aveti ocazia sa admirati lucrari de importanta si frumusete inestimabila, intr-un palat frumos din secolul al XVI-lea. Daca doriti sa faceti o pauza pentru o cafea, barul din interiorul muzeului are o terasa minunata, care va va permite sa priviti spre  Piazza della Signoria (unde puteti admira numeroasele statui splendide, inclusiv o copie a lui David de Michelangelo), Palatul Vechi si cupola lui Brunelleschi.

Toate drumurile duc la RomaBooking.com

Palazzo Pitti, aflat pe dealul Boboli, gazduiește cateva galerii: Galeria Palatine (unde gasim capodopere de Raffaello, Sanzio și Titian) si Galeria de Arta Moderna, dar si galerii mai specifice: Muzeul de transport, Muzeul de portelan si Muzeul de costume. Daca vremea permite, va puteti relaxa admirand gradinile ingrijite ale monumentului Boboli, unul dintre cele mai bune exemple ale unei gradini italiene.Bazilica Santa Maria del Fiore (care este catedrala orasului Florenta) are vedere spre piata principala. Aici puteti admira, atat din exterior, cat si din interior, cea mai mare cupola care a fost construita vreodată (cupola lui Brunelleschi). Alte cladiri notabile sunt biserica Santa Croce, biserica Santo Spirito si bazilica Santa Maria Novella, care se afla in piata.

In cele din urma, nu ratati vizita la Muzeul de Arte Frumoase (Galleria dell ‘Academia) unde puteti vedea pe adevaratul David de Michelangelo si o oprire la Piazzale Michelangelo, unde de pe terasa sa, puteti admira privelistile minunate asupra orasului si dealurile verzi care o inconjoara.

Va mai poate interesa si Milano – topul obiectivelor turistice!Aboneaza-te la Newsletter pentru alte oferte speciale si inspiratie sa traiesti Viata ca o Vacanta!

[mc4wp_form id=”2907″]

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!