Destinatii
0

Descopera Cipru in 5 obiective turistice istorice

Cu o combinație misterioasă a influenței grecești, asiriene, persane, romane și turcești, nu este de mirare că Cipru este plină de  sate antice, ruine arhaice și castele medievale. Trecutul sa dovedit cu siguranță eclectic pentru această țară insulară, iar atracțiile istorice ale Ciprului spun vizibil diversitatea și povestea insulei. Desi alegi sa mergi in Cipru pentru plaja si mare, merita sa explorezi si obiectivele turistice istorice. Descopera si tu Cipru intr-o vacanta inedita, plina de istorie si ….relaxare la marea Mediterana.

5 Destinatii turistice care iti dezvaluie istoria din Cipru:1. Kalavasos-Tenta 

Kalavasos-Tenta, sau doar „Tenta” pentru localnici, această așezare neolitică veche datează din mileniul al optulea î.Hr. Este una dintre cele mai semnificative așezări neolitice de pe insulă și este acoperită de un acoperiș conic, care formează o intervenție arhitecturală contemporană în peisaj. În conformitate cu tradiția locală, numele site-ului datează din anul 327 d.Hr. când Sf. Elena – mama lui Constantin cel Mare – a rămas într-un cort („tenta”) în această locație în timpul vizitei sale pe insulă ca urmare a descoperirii Sfânta Cruce din Ierusalim.

2. Amathus

Amathus conține resturile arheologice ale celei mai vechi așezări din Cipru. Datând din anii 1050 î.en, se credea că Amathus a început ca un sat Eteocripian care, în timp, găzduia comunități de greci care se închinau în Cultul Afroditei; fenicieni; Perșii; Ptolomei; și romani. Chiar dacă Amathus a fost abandonat la sfârșitul secolului al șaptelea, pot fi explorate aici câteva morminte bine conservate, o acropolă și un templu pentru Aphrodite, o agora, băi publice și rămășițele unui palat (datând din secolul VIII î.Hr.).3. Nea Pafos

Situl arheologic de lângă Portul Paphos, Cipru, datează din secolul al IV-lea î.Hr. Gasiti aici un teatru antic impresionant, faimoasele vile antice romane care se mândresc cu casele miticului Dionysos, Orpheus și Theseus, rămășițele unui agora (piața publică) și castelul bizantin al celor patruzeci de coloane.

4. Castelul Paphos 

Construită ca o fortificație francă în secolul al XVIII-lea, după cutremurul care a distrus Saranda Kolones (primul loc de fortificație), Castelul Paphos a fost transformat de către genovezi și venețieni până când a fost distrus în anticiparea invaziei otomane din 1570. Totuși, turcii au reconstruit Castelul Paphos, si azi vizitatorii pot explora astăzi temnitele și cimitirele acestui monument național.

5. Biserica Agios Lazaros

Construita prima data în secolul al X-lea, Biserica din Agios Lazaros a fost o biserică, un mormânt și chiar o moschee. Construit inițial pentru a găzdui mormântul lui Lazăr de către bizantini, biserica și cripta s-au bucurat de mai multe restaurări.

Oferte bune de cazare gasesti pe Booking.com. Gasesti si zbor low cost cu avionul, deci, vacanta placuta!Booking.com

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!