Life
0

De ce e bine sa calatoresti. Avantajele calatoriilor

Calatoriile sunt cele mai bune experiente de viata pe care le poti avea. Atunci cand iti parasesti zona de confort si pasesti in locuri noi inveti lucruri noi, si nu te intorci acasa la fel cum ai plecat.

Acestea sunt avantajele calatoriilor:Iti imbunatatesc abilitatile sociale. Atunci cand calatoresti, este inevitabil sa cunosti oameni, cu care intri in contact: persoana care sta langa tine in tren, oamenii carora le ceri indicatii, oamenii cu care intri in discutie intr-un bar. Toate aceste interactiuni iti vor imbunatati abilitatile sociale si vei invata sa raspunzi mai bine la noile situatii care apar in viata.
Reduc stresul. Atunci cand esti stresat, iti iei timp liber sa te relaxezi si sa iti incarci bateriile. Daca alegi sa stai acasa poti face acest lucru, insa calatoriile it permit sa te indepartezi de viata ta de zi cu zi si sa evadezi cu adevarat din cotidian. Cand te intorci acasa, te vei simti ca nou si cu motivatia care iti lipsea inainte sa pleci.
Calatoriile te ajuta sa-ti atingi scopuri si vise. Atunci cand ai o lista de locuri pe care vrei sa le vizitezi, de pe care sa tai incetul cu incetul, ti-e mai usor sa ramai motivat si sa gandesti pozitiv. Aceasta lista poate include lucruri precum vizitarea anumitor locuri sau escaladarea unui munte sau invatarea limbii unui loc care ti-e drag. Atunci cand iti atingi aceste obiective increderea in sine iti creste si simti ca ai succes.
Calatoriile te fac mai flexibil. Atunci cand calatoresti, uneori lucrurile nu merg conform planului. Se poate intampla ca zborul tau sa fie anulat, sau poate ploua in ziua pe care ti-ai planificat-o s-o petreci afara. In calatorie inveti cum sa reactionezi la astfel de situatii si ca fiecare situatie rea poate crea ceva pozitiv – intotdeauna exista alt zbor sau alt loc minunat de explorat. Calatoriile te invata sa fii mai flexibil si sa pastrezi o minnte deschisa la diverse oportunitati.
Inveti sa fii mai rabdator. Atunci cand calatoresti, astepti – astepti la coada la zboruri si restaurante, astepti autobuze, astepti sa inceapa tururi. Calatoriile te invata sa accepti aceste intarzieri, sa faci conversatie cu cei care asteapta cu tine si sa stai calm in situatii frustrant de incete, lucruri care iti vor fi de folos in viata de zi cu zi.
Calatoriile iti ascut mintea. Trecem prin aceeasi rutina zi de zi, incat am putea functiona si pe pilot automat, iar calatoriile iti solicita o parte adormita a creierului. Dintr-odata, trebuie sa te descurci in locuri necunoscute, sa citesti in limbi straine, sa incerci lucruri noi, sa iei decizii rapide si sa iti alegi noi programe de masa si somn. In calatorie, spre deosebire de acasa, unde totul ti-e familiar, va trebui sa procesezi tot ce te inconjoara.
Ai sansa sa incerci lucruri noi. Deci incerci sa incerci ceva nou din cand in cand si acasa, calatoriile te obliga sa iesi din zona de confort si sa incerci lucruri noi, fie ca vrei sau nu. Lucrurile noi pe care le incerci te ajuta sa devii o persoana complexa, cu incredere in sine, care are ce discuta cu altii. Cine stie, s-ar putea ca astfel sa gasesti un nou fel de mancare pe care il iubesti sau un nou hobby.
Calatoriile iti arata lumea asa cum este. Avem cu totii niste idei preconcepute cu privire la anumite locuri, pentru ca ni le imaginam asa cum stim de la scoala, din carti sau media – impresii deseori gresite. Atunci cand vizitezi tu insusi un loc, iti poti forma propria parere.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre 3 Destinatii de City Break sub 250 euro!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!