Life
0

Cum sa faci fotografii frumoase in vacanta

Ai fost in vacanta intr-un loc superb si vrei sa le arati prietenilor niste fotografii care sa ii lase cu gura cascata? Tuturor ne place sa ne laudam si sa fim admirati pentru locurile minunate in care ne-am petrecut vacantele, insa nu intotdeauna reusim sa facem cele mai bune fotografii si filmulete, care sa puna in valoare cu adevarat si sa arate frumusetea locurilor vazute sau a experientelor traite.In acest articol iti vom prezenta cateva trucuri pentru a putea face cu adevarat fotografii frumoase de vacanta.

Tot ce trebuie sa faci este sa nu iti uiti aparatul foto sau telefonul, si sa ai un card de memorie cat mai mare.

Acordati atentie lucrurilor simple. De prea multe ori suntem tentati sa acordam atentie doar obiectivelor importante, fiind tentati sa uitam de lucrurile simple. Nu puteti face fotografii doar la Turnul Eiffel sau Louvru, ignorand restul orasului, dar in acelasi timp sa pretindeti va aveti fotografii din Paris. Pentru a portretiza cu acuratete un loc si o cultura, este important sa vedeti dincolo de atractiile principale si sa gasiti frumusetea care este ascunsa in comun. Priveste bine strazile pe care mergi, surprinde un prim-plan cu balcoane cu flori sau localnici care se bucura de o masa in oras.

Joaca-te cu culorile. In intreaga lume, multe locuri au palete de culori extraordinare care va ajuta sa scoateti lucrurile in evidenta. Dacă bei o ceasca de cafea, in loc sa o fotografiezi pe masa, gaseste un perete luminos si foloseste-l ca fundal. Faceti fotografii cu cladiri colorate, usi, ferestre, masini etc. Peretii acoperiti cu graffiti sunt perfecti pentru aceste tipuri de imagini. Columbia, Germania, Argentina si Brazilia sunt recunoscute pentru aceasta expresie culturala surprinzatoare.

Folositi linii pentru a focaliza pe un subiect. In timp ce un monument urias iese in evidenta de la sine, uneori aveti nevoie de un ghidaj pentru subiectul principal al fotografiei. Liniile unui cadru pot oferi un strat suplimentar de interes subiectului. Copacii, cladirile si usile din apropiere il pot scoate in evidenta, indiferent dacă este o fotografie de grup sau un loc celebru. Liniile naturale pot servi si ca un fel de sageata care indica ceea ce vrei sa arati. Incorporați orizontul, o strada sau o cale care duce la subiect.Pastrati obiectivul curat. De multe ori pozele au o calitate proasta doar pentru ca obiectivul este murdar sau camerele de la telefon nesterse. Curatati lentile inainte de a face pozele ca sa nu aveti aceasta problema.

Lumina buna. Apusurile si rasariturile sunt cei mai buni aliati pentru a face cele mai frumoase poze. Oricum indiferent de ora, cel mai bun lucru este ca fotografiile sa aiba parte de o lumina suficienta.

Fara zoom. Daca vreti sa aveti fotografii clare si frumoase nu folositi niciodata functia zoom.

Puteti sa va jucati si cu emoticoane daca doriti sa aveti unele fotografii mai iesite din tipar, in special cele de tip selfie.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Top destinatii de plaja pentru vacanta de iarna!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!