Life
0

10 Idei pentru o vacanta eco. Eco-turism

vacanta ecoDevenim din ce in ce mai constienti de mediul inconjurator si de impactul nostru asupra lui, si acest lucru se reflecta si in faptul ca tot mai multi oameni aleg vacante eco. Cu totii ar trebui sa luam masuri pentru a reversa declinul planetei, dar cum impaci acest lucru cu dorinta de a merge in vacanta?

Noi iti dam 10 idei prin care poti sa ajuti planeta si sa ai o vacanta eco. Nu te ingrijora, nu o sa sugeram sa campezi in loc sa stai la hotel!

10 Idei pentru o vacanta Eco

1. Foloseste transportul in comun. Trenuri, autobuze, bacuri, metrouri, biciclete, in ziua de astazi le gasesti peste tot si cu ajutorul lor poti ajunge in locuri in care nu ai putea niciodata cu masina. Pentru o vacanta eco veritabila, inchiriaza o bicicleta cu care sa te deplasezi cand vizitezi un oras.

2. Impacheteaza doar strictul necesar. Bagaje de care nici nu ai nevoie adauga greutate pe mijlocul de transport pe care il folosesti, care astfel consuma mai multa energie.3. Munceste ca voluntar intr-o vacanta! Profita si fa o fapta buna in timp ce esti departe de casa. Exista numeroase proiecte pentru care te poti oferi voluntar; cauta-l pe cel care ti se potriveste, fie ca e vorba de construit mobila pentru sali de clasa sau ridicarea unui rezervor de apa pentru comunitatile sarace.

4. Fa rezervari la un hotel eco-friendly. Sustine hotelele construite din materiale reciclate si care au facilitati eco.

5. Fa fotografii digitale. Pentru a ajuta mediul, uita de fotografiile vechi pe film, si foloseste mai degraba baterii reincarcabile decat de unica folosinta.

6. Realizeaza ca unele destinatii ar trebui interzise. Insulele Galapagos si Padurea Amazoniana, de exemplu, sunt ecosisteme fragile unde fluxul turistic poate provoca urmari ireversibile. Asadar, putem vorbi de o vacanta eco atunci cand aceasta nu dauneaza mediului in care se desfasoara.

7. Inchiriaza o masina ce consuma putin, si condu responsabil.

8. Nu risipi energia. Exact ca acasa, inchide lumina, televizorul si aerul conditionat cand pleci.

9. Nu da la spalat prea multe rufe. Chiar este necesar sa-ti schimbi cearceafurile si prosoapele zilnic? Energia si apa folosite pentru a le spala sunt risipite degeaba.

10. Consuma mancaruri locale. Decat sa mananci homar in San Francisco, care a fost adus de la sute de km departare, mai bine alege mancaruri facute din ingrediente locale, care pe langa faptul ca sunt proaspete, te pot ajuta sa apreciezi mai bine zona in care te afli.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!