Life
0

Cum sa ai o casa calda si primitoare

Vrei sa ai o casa calda si primitoare, in care sa te simti mereu bine, relaxat si linistit? Pentru asta nu este nevoie sa stai neaparat intr-o casa cu multe camere, aproape de padure, cu iarba, brazi si piscina. Chiar daca locuiesti intr-unul din vechile blocuri comuniste, intr-un cartier gri si poluat, tot vei putea sa iti faci caminul frumos si primitor, daca iti dai silinta si urmaresti cateva regului simple. Nu ai nevoie de foarte multi bani, unele lucruri le poti crea chiar tu cu costuri minime (cum sunt lumanarile parfumate) sau daca iti reconditionezi mobilierul vechi, avand astfel parte atat de o schimbare de decor dar iti raman si banii pentru alte schimbari.

Descopera care sunt cele mai bune amenajari pentru o casa calda si primitoare.Ordinea si curatenia. Nu poti sa ai o casa cu o atmosfera relaxanta, daca nu incepi prin a face si pastra ordinea in lucruri si mobilier. Nu lasa lucruri aruncate si imprastiate pe jos prin camere, vase murdare in bucatarie, patul nefacut in dormitor. Incearca sa iti formezi obiceiul de a avea ordine in permanenta in casa, astfel iti va fi mult mai usor sa te destinzi, casa va fi mai luminoasa , mai curata. Nu uita sa iti faci ordine si in dulapuri, chiar daca nu se vad, hainele aruncate prin dulapuri or sa iti strice zen-ul cand vei deschide usa.

Elemente de decor. Inceaca sa iti decorezi casa cu culori calde, putine elemente de decor care sa sugereze intimitate, caldura, relaxare. Ideal ar fi ca atunci cand intri in casa starea sa ti se schimbe (daca erai abatut sau suparat), inima sa ti se umple de bucurie si sa te simti ca intr-un taram magic. Foloseste culori calde si blande la draperii sau chiar mobilier, evita negrul sau culorile reci si impersonale. In general este bine sa ai mai putine decoratiuni, insa sa fie de impact. Cateva obiecte frumoase, asezate acolo unde trebuie vor aduce maxim de satisfactie.

Lumina naturala. Foloseste pe cat poti de mult lumina naturala, lasa casa sa fie inundata de razele soarelui. Inlocuieste draperiile grele si intunecate cu rulouri si perdele diafane, daca iti bate soarele toata ziua in casa si este deranjant, astfel iti vei putea regla lumina foarte usor, si nu iti incarci nici casa.

Miros placut. O casa care miroase frumos este o casa in care iti face placere sa locuiesti. Foloseste lumanari parfumate, uleiuri esentiale sau flori care miros frumos. Aeriseste cat poti de des si incearca sa nu gatesti mancaruri cu miros greu.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre idei de amenajari exotice pentru casaTi-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!