Life
0

Cum sa ai grija de animalul tau de companie pe timp de iarna

Cine are un animal de companie stie ca iarna are particularitatile ei, iar pentru prietenii necuvantatori trebuie sa fim atenti la anumite lucruri, daca vrem sa ramana sanatosi si sa ne bucuram cat mai mult impreuna.



Pentru animalele mai batrane poate ar fi indicat un control de rutina la cabinetul veterinar, care sa va spuna in ce stadiu se afla, la ce anume sa fiti atenti si ce anume sa evitati. Pentru caini care ies afara zilnic este bine sa fie mereu deparazitati astfel incat sa nu existe posibilitatea de a avea capuse caini, periculoase pentru intreaga familie. Oricum ca si la oameni este mult mai usor sa prevenim decat sa tratam o afectiune. Aveti grija la animalele care sufera de diabet, boli de inima, boli de rinichi, si care au nevoie de regim si tratament medical.

Cum afara este frig, vom petrece cu totii mai mult timp inauntru, la caldura, deci mare atentie la sursele de caldura pe care le folosim in casa, si potentialul pericol pe care il reprezinta pentru animalele curioase, ce se pot rani grav. Daca folositi radiatoare electrice aveti grija sa le pozitionati undeva unde animalele sa nu le rastoarne sau atinga, la fel si cand folositi o soba sau semineu, sa aveti grija sa nu se urce pe ele sau sa isi arda labutele.



Imbracati-l daca iesiti cu el afara. Aveti grija sa fie imbracat daca iesiti afara cand este foarte frig. De asemenea sa nu linga de pe jos antigel (are gust dulce si cainii il ling cu placere fiind foarte toxic) sau substante folosite la curatarea ghetii si a zapezii. Ideal ar fi ca de fiecare data cand va intoarceti in casa sa ii curatati labutele, in felul acesta descoperiti si eventuale leziuni sau rani. De asemenea daca s-a udat pe blanita, sa il uscam, sa nu stea ud si sa se usuce de la sine.

Alimentatie adaptata. In general iarna animalele fac mai putina miscare, deci consuma mai putina energie, iar in consecinta alimentatia lor ar trebui adaptata, astfel incat sa nu ia in greutate. Daca in schimb sa foarte mult afara in zapada/frig, atunci ar trebui sa primeasca mai multa mancare. Puteti sa ii dati si diferite suplimente alimentare (daca doctorul veterinar va prescrie) astfel incat sa il ajutati sa treaca sanatos. Trebuie sa stiti ca exista diferite clinici veterinare mobile care pot veni la voi acasa pentru evaluare, serviciile find de la control de rutina, analize de sanga sau chiar stomatologie veterinara.

Nu uitati ca iarna poate fi un anotimp periculos pentru animalele de companie, asa ca aveti grija sa primeasca atentia necesara.



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!