Life
0

Cum a devenit limba engleza cea mai populara limba de pe mapamond

Te-ai intrebat vreodatade ce limba engleza este una dintre cele mai populare limbi straine. Este vorbita de mai mult de 1.5 miliarde de oameni care cunosc si vorbesc limba engleza. Este limba oficiala in 51 de tari si este studiata ca a doua limba intr-o mare parte din glob. Dar de ce a devenit asa populara? De ce este considerata limba business-ului si al entertaiment-ului?

Daca esti interesat sa te inscrii la cursuri de engleza ar trebui sa stii cateva aspecte despre trecutul tumultos al acestei limbi. Limba engleza este o limba germanica dezvoltata in Regatul Unit al Marii Britanii. A prins poluraritate odata cu cuceririle Imperiului Britanic in anii 1600, atunci cand limba a devenit dominanta in Asiasi Africa. Odata cu colonizarea, limba a devenit in locurile respective oficiala, ramanand si pana astazi.Imperiul Marii Britanii si cuceririle din anii 1600 si Statele Unite in cele doua razboaie mondiale

Limba engleza a prins cu adevarat popularitate si a devenit folosita dupa Primul si Al Doilea Razboi Mondial. In timp ce Europa si Asia isi reveneau din razboi, Statele Unite ale Americii devena una dintre cele mai mari puteri economice. Similar cum, MareaBritanie obisnuia sa faca schimburi economice, pe vremuri, in timpul colonizarii, la fel si Statele Unite cresteau din ce in ce mai mult. Si in acest caz, importurile si exporturile realizate de SUA au jucat un rol important in popularizarea limbii engleze.

Mai mult, in acea perioada au inceput sa apara din ce in ce mai multe bunuri materiale produse de americani, bunuri care erau exportate altor tari. Influenta pe care Imperiul Marii Britanii a avut-o in 1600 combinata cu cea pe care SUA au avut-o in perioada celor doua razboaie au ajutat la democratizarea limbii engleze.

Lumea entertaiment-ului

Un alt motiv pentru care limba engleza a devenit cunoscuta pe tot globul este aparitia cinematografiei si inceputurile entertaimentului. Hollywood a insemnat o revolutie in ceea cepriveste cultura cinematografica. Tot continutul creat in limba engleza a fost difuzat peste tot in lume. Creandu-se o industrie puternica care circula in acesta limba. Statele Unite a fost prima natiune care a investit sume mari de bani pentru productii televizate majore, distribuite ulterior in jurul lumii. Multe dintre formatele emisiunilor de astazi sunt cumparate din strainatate si adaptate.Revolutia tehnologiei si aparitia internetului

Mai mult, aparitia internetului si cantitatea mare de informatii transmise in limba engleza a ajutat, cu siguranta, la popularizarea acesteia. Accesul la informatii pe carel-a oferit, a plasat limba engleza ca limba revolutiei tehnologice si a internetului. In zilele noastre, lumea stiintei este dominatat de limba engleza. Din punct de vedere istoric, marile universitatii ale lumii publicau studii, cercetarii si materiale in limba engleza.

In concluzie, in zilele noastre, limba engleza este limba universala. Atat in lumea entertaiment-ului,a stiintei sau a tehnologiei, limba engleza domina in continuare comunicarea la nivel global. Cunoasterea acesteia este un plus si ofera o serie larga de oportunitati de viitor. Pentru a aprofunda mai bine cunostintele in limba engleza, apelati cu incredere la cursurile de engleza oferite de Centrul de Meditatii Capri. Profesorii bine instruiti va vor acorda cele mai bune sfaturisi va vor ajuta sa excelati in vederea dezvoltarii de noi cunostinte.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!