Life
0

Cititi contractul de rent a car inainte de a inchiria masina dorita

Piata de inchirieri auto contine companii, care pot ofera clientilor si surprize neplacute. Chiar si in prezent, sunt firme de rent a car care vor sa obtina mai multi bani de la clienti. Aceste companii de inchirieri auto nu sunt numai in Romania. Ele se gasesc si in afara tarii noastre. Spre exemplu: In sudul Italiei, inchirierea unei masini a devenit un adevarat pericol pentru bugetul clientului. In randurile urmatoare, veti afla de ce este important sa cititi contractului de rent a car, inainte de a inchiria un autovehicul. Analiza contractului de inchirieri auto, va va scuti de foarte multe probleme si…

Contractul de rent a car este un element vital in sistemul de inchiriere al unei masini. Sunt situatii in care companiile de inchirieri auto profita de naivitatea clientului, pentru a-si trece cheltuieli ascunse. Cu toate ca aceste firme de rent a car nu sunt foarte multe, exista situatii, in care clientul afla la sfarsitul inchirierii ca are de achitat cateva sute de euro in plus. In randurile de mai jos, va vom spune de ce este important sa cititi contractul de rent a car. Veti afla cum sa analizati acest contract si ce trebuie sa urmariti in acest document, pentru a va putea proteja.

Ce trebuie urmarit in contractul de rent a car, pentru a evita cheltuielile ascunse?

Pe baza contractului de rent a car, firmele de inchirieri auto profita de neatentia clientului. In acest document se trec penalitati, care nu sunt explicate clientului, decat atunci cand afla ca are de platit. Care sunt aceste cheltuieli si cum pot fi ele evitate in momentul in care se inchiriaza o masina, veti afla in randurile ce urmeaza.

Urmariti contractul de rent a car, pentru a vedea daca aveti kilometri nelimitati

Marea majoritate a firmelor, care ofera servicii de inchirieri auto in orasele Bucuresti si Otopeni ofera kilometri nelimitati. Cu toate acestea, fiecare padure va avea uscaciunile ei. Companiile de inchirieri auto, care au de gand sa pacaleasca clientul pe baza numarului de kilometri, vor stipula acest lucru in contract. Rubrica de kilometri este una destul de mica, iar limita stipulata este de maxim 300.

Poate pare de ajuns acest numar, tinand cont de faptul ca un client nu va avea o medie mai mare de 300 de kilometri. Va spunem noi, ca nu exista si ca nu este de ajuns!

Vom oferi un mic exemplu: Dumneavoastra veti inchiria un Volkswagen Golf pentru 10 zile. Veti conduce masina respectiva in fiecare zi. In fiecare zi, ( mai putin de doua zile ) dumneavoastra nu veti face mai mult de 200 de kilometri. In a 6-a si a 7-a zi, veti face 400 de kilometri. Compania de rent a car a stipulat in contract limita de 300 de kilometri. Nu va asteptati ca o firma ce are trecut in contractul de rent, limita de km, sa nu va taxeze in aceasta situatie. Chiar daca media facuta de dumneavoastra este sub 300 de kilometri pe zi, ea va va taxa pentru celelate doua zile. A fost depasit numarul de km de doua ori si veti fi taxat de doua ori.

Cititi rubrica de penalizari din contractul de rent a car

Aceasta este cea mai importanta dintre capitolele unui contract de inchirieri auto. Pentru ca un client sa nu isi dea seama, care sunt mai exact penalizarile, firmele de rent le vor ascunde cu alta denumire. Cititi tot contractul de rent a car si analizati penalizarile, pentru a nu avea surprize la sfarsitul inchirierii.

Care sunt penalizarile, pe care le poate avea o companie de inchirieri auto?

In continuare, tindem sa va spunem ca nu acuzam nici o companie de rent a car prin acest articol. Cu toate acestea, sunt anumite situatii in care chiar si acest numar mic de firme de rent, au tendinta de a tepui clientul. Una dintre cele mai intalnite penalizari este situatia rezervorului plin. Explicam mai departe ce inseamna si cum ar trebui sa se aplice aceasta penalizare.

Firma de rent a car inchiriaza masina cu rezervorul plin catre client. La returnare, ea va trebui adusa cu aceeasi cantitate de combustibil. Orice litru de combustibil lipsa, va trebui taxat ca penalitate de firma de inchirieri auto. Este normal sa sa intample acest fenomen. Singura problema in aceasta ecuatie este suma. Daca pentru fiecare litru de combustibil lipsa, firma de rent va lua 10 Ron de la client, atunci este normal. Marea problema apare atunci cand se stipuleaza in contractul de rent a car sume colosale de 30 sau 40 de Ron.

Atunci nu mai este normal, etic, moral ( spuneti cum doriti ). Pentru 10 litri de combustibil lipsa, clientul va fi taxat cu suma de 400 de Ron.

Penalizarea referitoare la autovehiculul murdar

O alta penalizare de care nu ati mai auzit pana acum, face referire la autovehiculul murdar. Toate companiile de inchirieri masini din Bucuresti si Otopeni, au trecuta aceasta penalizare in contractul de rent. Este normal pana la urma. Autovehiculul va trebui predat in aceleasi conditii, ca atunci cand a fost inchiriat. Marea problema este cu suma care intra in penalizare.

De regula, aceste penalitati sunt impartite in doua: pentru interiorul si pentru exteriorul masinii. In cazul exteriorului, suma de penalizare nu va trebui sa depaseasca 200 de Ron. Pentru interior, aceasta nu va trebui sa fie mai mare de 500 de Ron. Marea problema apare in momentul in care sunt stipulate in contractul de rent a car sume de peste 1000 de Ron. Atunci, este o bataie de joc la adresa clientului.

Un autovehicul extrem de murdar, se va spala cu cel mult 100 de Ron. Si acest pret se poate gasi la cea mai scumpa spalatorie. Mai intra in acelasi cost inca 100 de Ron, blocarea autovehiculului pentru o zi. Vom explica si de ce va fi masina blocata, pentru o zi intreaga. Daca autovehiculul va fi extrem de murdar, este normal sa fie penalizarea de 200 de Ron. Ea va sta 3 ore la spalatorie, pentru a putea fi folosita de noul proprietar. In aceste 3 ore, autovehiculul nu va putea sa fie inchiriat, ceea ce va insemna blocarea masinii. Cu toate acestea, este totusi o diferenta destul de mare. In interval de 3 ore se pot spala 9 autovehicule, ceea ce inseamna ca este de inteles aceasta penalizare.

Totusi, ceea ce este mai mult de 200 de Ron, devine total absurd.

Urmariti penalizarile, pentru a evita costurile suplimentare

In randurile de mai sus, am enumerat mare parte din penalizarile, pe care le poate introduce o companie de rent in contractul de inchiriere. Printre ele mai sunt, pierderea talonului auto si a asigurarii auto. Va trebui sa cititi contractul de rent a car cu atentie si sa urmariti toate penalizarile. Va mai oferim un pont cu aceasta ocazie: Solicitati contractul de inchirieri, inainte de a ajunge sa ridicati masina.

Ca sa cititi si sa analizati un contract de rent, dureaza 20-30 de minute. De aceea, cel mai bine este sa il cereti dinainte de a ridica masina din parcul auto. In acest fel, veti putea avea tot timpul necesar pentru a analiza penalizarile. Analizand penalitatile, veti putea scapa de toate cheltuielile neprevazute. De asemeni, analizand penalitatile si contractul de rent a car, nu veti mai deveni o tinta pentru companiile de inchirieri rau intentionate.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!