Destinatii
0

Cele mai frumoase plaje ale Italiei

Dacă încă nu știi unde vrei să pleci în vacanță, dar cauți ceva cu adevărat spectaculos poți alege Italia. Aici poți îmbina plaja cu turismul gastronomic, cu istoria, cu degustările de vin, toate într-o relaxare care să îți încarce bateriile pentru câteva luni. 


Sursa foto> https://www.pexels.com/photo/woman-lying-on-white-sand-beach-871060/

Italia este recunoscută pentru plajele sale care îți rămân în minte multe timp și te cheamă iar și iar la ele. străjuite de orașe pitorești, stațiunile de pe litoralul italienesc sunt ce ai nevoie pentru un concediu de vis. Poți găsi aici cazare și restaurante pentru orice buget și orice gusturi.

Marasusa

Plaja Marasusa se afla in orasul Tropea si este considerata bijuteria regiunii Calabria fiind numita ”Coasta Zeilor”. Renumele si l-a castigat pentru apele curate, pentru stancile ce se inalta semet si nisipul curat.

Cala Granara

Situata in Isola di Spargi in Arhipelagul Maddalena, Cala Granara poate fi confundata cu o plaja tropicala din Tahiti. Peisajul este dominat de palmieri si plante luxuriante. Apa este turcoaz, iar nisipul argintiu te imbie sa stai pana la asfintit sub razele soarelui.

Cala Pulcino

Cala Pulcino este situata pe insula Lampedusa, cea mai mare dintre Insulele Pelagie. Ca sa ajungeti la ea, trebuie sa faceti o drumetie de jumatate de ora printre stanci, insa odata ajunsi acolo, veti fi rasplatiti cu un nisip fin ca pudra si un peisaj cu adevarat spectaculos. 

Cala Goloritze

Cala Goloritze este o plajă mică situată în nord-vestul Sardiniei străjuită de stânci calcaroase, cu nisip ivoriu. Apa verde-albăstruie a oceanului completează peisajul idilic. UNESCO  a declarat-o monument al naturii în 1995 datorită frumuseții sale.

Chiaia di LunaPlaja Chiaia di Luna este înconjurată de pereți de rocă vulcanică, făcând ca peisajul să fie unul care taie răsuflarea. Este situată în Arhipelagul Pontine, cunoscut pentru plajele sale spectaculoase.

Riva di Ugento

Peisajul care te întâmpină pe plaja Riva di Ugento nu este unul foarte special, însă nisipul este cel care o face să fie fermecătoare. Nu este foarte populată, iar natura sălbatică este un atuu de necontestat. Este situată în regiunea Puglia.

Spiaggia delle due Sorelle

La plaja Spiaggia delle due Sorelle nu se poate ajunge decât cu ajutorul unei bărci din Portul Numana. Nisipul nu este foarte fin, țărmul fiind presărat cu pietriș, însă peisajul ce se dezvăluie în față este unul de vis.

Cala di Volpe

Situată in Insula Smaralda, una dintre cele mai scumpe și mai pitorești din Italia, plaja Cala di Volpe este celebră pentru apa albastră și pentru resortul Hotel Cala di Volpe, la care trebuie să fii cazat pentru a avea acces la plajă. 

Spiaggia di Sansone

Spiaggia di Sansone este una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Elba pentru țărmurile sale presărate cu nisip fin și pietriș mărunt. Apa este atât de transparentă încât rar veți mai găsi așa ceva în călătoriile dvs. Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!