Idei de vacanta
0

Cele mai frumoase drumetii din Romania

Vara a venit, si odata cu ea si temperaturile caniculare in marile orase. O idee de evadare din oras si petrecere timp liber in natura, sunt drumetiile, fie ca ssunt de 1 sau mai multe zile (nu uitati sa va luati saci de dormit, daca innoptati pe munte), Romania fiind recunoscuta pentru traseele frumoase si spectaculoase, atat in zonele montane, dar si in cele de deal.

Indiferent in ce oras locuiti, sigur veti avea la dispozitie cateva variante frumoase, de la dificultate medie pana la ridicata, de la trasee de facut in familie si cu copii, pana la trasee pentru cei experimentati si antrenati.Mai jos veti gasi cateva propuneri de trasee, usor de realizat, numai bune pentru un week-end sau chiar o vacanta la munte, daca combinati mai multe zone. Pregateste-ti rucsacul de drumetii, telefonul mobil, si pleaca in vacanta.

Cheile Rametului si Ghetarul de la Scarisoara. In judetul Alba, unele dintre cele mai frumoase şs spectaculoase trasee montane sunt in Muntii Trascau si in zona Ghetarului de la Scarisoara. Accesul este relativ facil, astfel încat acestea pot fi parcurse cu un efort mediu.

Asezarile rupestre din Valea Luanei. Aici veti gasi cele mai impresionante asezari rupestre din Muntii Buzaului, loc presarat su legende si povesti ce ii confera un aer aparte. Datand din perioada neolitica, asezarile rupestre au un farmec si un mister aparte.

Lacul Vulturilor, Buzau. Lacul fara fund sau lacul de unde beau vulturii apa, se afla in apropierea varfului Malaia, la 1400 m altitudine, si este unul dintre cele mai frumoase trasee din Buzau.

Sarmisegetuza. Tara Hategului ascunde un loc in care legendele se impletesc cu realitatea. Sarmisegetusa Regia a fost capitala statului dac  inainte de razboaiele cu Imperiul Roman si a reprezentat cel mai important centru militar, politic si religios. Aflata la 1.200 m altitudine, aceasta fortareata din Munții Orastie cuprindea sase citadele si o zona sacra ce continea sanctuare circulare, cel mai important fiind Calendarul Circular.

Varful Negoiu. Pasionatii de drumetii montane, pot descoperii in zona Sibiului 2 dintre cele mai frumoase trasee din Romania, ajungand pana pe Varful Negoiu, varful de unde se vede Dunarea.

Cheile Nerei. Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, este cunoascut in principal datorita Cascadei Bigar, una dintre cele mai apreciate si cunoscute cascade din lume.

Canionul 7 Scari. Traseul spre Cascada si Canionul Sapte Scari promite aventuri cu tiroliana si privelisti unice. Asta deoarece canionul este format din sapte trepte iar paraul formeaza sapte cascade succesive. Traseul a fost modernizat asa ca vei avea posibilitatea sa il parcurgi pe pasarele de metal si poduri in aproximativ o jumatate de ora.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!