Life
0

Cele mai celebre preparate culinare europene

Europa este cunoscută pentru o varietate impresionantă de preparate culinare, fiecare țară având propria sa tradiție și specialități unice. Indiferent unde alegeti sa mergeti in vacanta incercati mereu sa descoperiti preparatele locale, in felul acesta veti avea parte de retete originale (vezi si reteta de pate de ciuperci), dar veti intelege si mai bine cultura si obicieiurile localnicilor.

Iată câteva dintre cele mai celebre preparate culinare europene:Pizza (Italia): O discuție despre bucătăria europeană nu ar fi completă fără menționarea pizzei, un fel de mâncare originar din Napoli, Italia. Este alcătuită din aluat subțire și crocant, sos de roșii și diverse ingrediente precum brânză, carne, legume și ierburi aromatice.

Croissant (Franța): Această delicioasă prăjitură cu aluat foitaj este un simbol al bucătăriei franceze. Croissantul este renumit pentru textura sa sfărâmicioasă și gustul bogat dat de unt.

Paella (Spania): Specifică regiunii Valencia din Spania, paella este o mâncare cu orez amestecat cu diverse ingrediente precum carne de pui, fructe de mare, legume și arome puternice precum azafranul.

Schnitzel (Austria și Germania): Aceasta este o bucată de carne bătută subțire, de obicei pui sau porc, acoperită cu pesmet și prăjită până devine crocantă și aurie. Se servește adesea cu cartofi și salată.

Fish and Chips (Marea Britanie): O combinație clasică de pește proaspăt, de obicei cod sau plătică, acoperit cu aluat și prăjit până devine crocant, servit împreună cu chipsuri (cartofi prăjiți).

Goulash (Ungaria): Acest fel de mâncare consistent și aromat este un tocăniță cu carne de vită sau porc, gătită cu ceapă, ardei iute și condimente, servit adesea cu galuste de cartofi sau pâine.

Paste (Italia): Italia este faimoasă pentru varietatea sa de paste, cum ar fi spaghetti, penne, fettuccine etc. Acestea sunt servite cu o varietate de sosuri, precum pesto, bolognese sau carbonara.

Pierogi (Polonia): Aceste sunt niște pachețele de aluat umplute cu diferite umpluturi, cum ar fi cartofi, brânză, carne sau fructe. Sunt fierte sau prăjite și servite adesea cu smântână sau unt topit.

Ratatouille (Franța): Această mâncare provenind din regiunea Provence este o combinație de legume precum vinete, dovlecei, ardei și roșii, gătite împreună cu ierburi aromatice.

Bratwurst (Germania): Acestea sunt cârnați tradiționali germani, preparați din carne de porc, vită sau o combinație a celor două, cu condimente variate. Se prăjesc sau se fierb și sunt adesea servite cu pâine și muștar.

Mititei (Romania): Mititeii sunt o mâncare tradițională românească extrem de populară, în special în timpul verii, când mulți oameni îi pregătesc la grătar în curtea casei sau în aer liber. Mititeii sunt din carne de oaie, vită sau porc (sau o combinație a acestora), amestecați cu diverse condimente și ierburi aromatice.Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele preparate culinare celebre din Europa. Fiecare țară are propriile sale delicii culinare și tradiții gastronomice, ceea ce face din bucătăria europeană o bogată sursă de experiențe culinare.

Oricare din aceste retete o puteti pune in practica si acasa, si daca nu stiti cu ce se curata inoxul dati click pe articol.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!