Destinatii
0

Cele mai bune stațiuni de ski din Bulgaria in 2022

Sunteti pasionat de ski si doriti sa va bucurati de sportul favorit in conditii mai bune decat cele din Romania? Bulgaria poate fi o destinatie perfecta pentru sezonul de iarna: se ajunge usor, au statiuni ca partii mai bune decat la noi, au hotelruri noi cu tarife rezonabile. Pregatiti-va din timp bagajele cu echipamentul de ski, haine groase, carti de dragoste daca este o vacanta in doi sau carti pentru copii daca mergeti cu ei.

Cele mai cunoscute statiuni sunt Bansko, Borovets si Pamporovo, dar pe langa ele mai sunt si altele unde va puteti bucura de ski.

Cele mai bune stațiuni de ski din Bulgaria in 2022

BorovetsBorovets este o stațiune de schi moderna situata in muntele Rila. Stațiunea oferă hoteluri de lux, restaurante, baruri, magazine și o gamă larga de pârtii și teleschiuri. Borovets este o stațiune de tip alpin, oferind condiții foarte bune pentru practicarea sporturilor de zăpadă pe timpul iernii: schi, schi nocturn, snowboard, schi fond, sărituri cu schiurile si biatlon, ski-doo, etc. Exista pârtii de schi pentru începători, intermediari și schiori avansați.

Stațiunea de schi Borovets este situată la 12 km de orașul Samokov și la 72 km de capitala Bulgariei Sofia. Stațiunea este situata pe versanții nordici ai crestei Mousala in partea de est a muntelui Rila. Borovets este înghesuit la 1390 de metri deasupra nivelului mării. Cele mai înalte pârtii din centrul de schi Borovets sunt situate la 2600 m deasupra nivelului mării.

Lungimea totală a pârtiilor de schi este de 58 km. Pârtiile de schi variază ca dificultate. Pârtiile sunt grupate în 3 centre de schi: pârtii din regiunea Sitnyakovo – Martinovi Baraki; 4 pârtii din regiunea Markudjik și 3 pârtii din regiunea Yastrebets. Cele mai bune pârtii de schi sunt cele ale centrului de schi Yastrebets unde au loc toate competițiile de sporturi de iarnă. Iarna în stațiune este blândă, cu multă zăpadă.

Temperatura medie în ianuarie este de 4,8 °C. Stratul de zăpadă de pe pârtii rămâne din decembrie până în aprilie. Aerul din Borovets este curat, clima este considerată a fi sănătoasă.

Pamporovo

Stațiunea de schi Pamporovo este situată în inima muntelui Rhodopi. Este cea mai însorită stațiune montană din Bulgaria. Pârtiile de schi din Pamporovo sunt întreținute într-o stare foarte bună. Profilul blând al muntelui cu versanții și vârfurile sale rotunjite face ca Pamporovo să fie potrivit pentru începători. Dar există pârtii de schi dificile precum „The Wall” pentru schiorii avansați. Închirierea schiurilor este disponibilă în apropierea pârtiilor de schi și a stațiilor de teleschi.Zona de schi Mechi Chal, Chepelare face parte din zona de schi Pamporovo. Noul nume al stațiunii este Pamporovo-Mechi Chal. Ambele zone de schi sunt conectate prin autobuze de transfer care leagă principalele centre de schi Pamporovo /Malina Ski Center 1/ și centrul de schi Mechi Chal. Autobuzele circulă conform programului, cu un interval de 15 minute. În ambele stațiuni va fi folosit un permis de teleschi și toate pachetele de schi achiziționate în Pamporovo vor fi valabile pentru zona de schi Mechi Chal.

Stațiunea de schi Pamporovo este situată la 85 km de Plovdiv și la 240 km de Sofia. Stațiunea este situata la 1650 m deasupra nivelului marii in muntele Rhodopi la poalele varfului Snejanka (1926 m). Pârtiile de schi sunt acoperite cu zăpadă pe tot parcursul sezonului de schi, care durează din decembrie până în aprilie. Temperatura medie a aerului este de -3 °C.

Bansko

Stațiunea de schi Bansko este cea mai bună stațiune de iarnă din Bulgaria, cu cele mai lungi pârtii de schi și cea mai bogată istorie culturală. Orașul Bansko este situat la poalele muntelui Pirin în sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Stațiunea oferă condiții excelente de schi și snowboard și infrastructură. O mulțime de hoteluri de diferite standarde și prețuri sunt disponibile pentru rezervare online. In ceea ce privește apres ski – stațiunea oferă sute de baruri si restaurante tradiționale numite ‘mehana’. Stațiunea montană Bansko este o alegere excelentă pentru vacanța dvs. de schi și snowboard în Bulgaria. Este ideala daca mergeti intr-o vacanta de ski in doi, avand multe facilitati de distractie, sau hoteluri romantice daca preferati sa petreceti timpul in camera cu un pahar de sampanie, o ciocolata fina si carti romantice.Bansko se află pe cele două maluri ale râului Glazne, la poalele muntelui Pirin, chiar sub partea cea mai înaltă a acestuia. Muntele Pirin este un munte de tip alpin cu cel mai înalt vârf al său – Vihren (2914 m). Orașul Bansko este situat la 925 m deasupra nivelului mării, în timp ce zona sa de schi – la o altitudine de 2000 – 2600 m. Oferă facilități excelente de schi și snowboard, precum și o istorie și arhitectură unică a unei părți vechi și noi a orașului. Datorită acestor caracteristici, Bansko este o destinație preferată de schi și snowboard. În ultimii ani, Yulen, compania care administrează zona de schi Bansko, a făcut o investiție de milioane de euro într-o zonă de schi nou-nouță. Au fost construite numeroase hoteluri și facilități de lux noi în zona stației de telegondolă.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cele mai frumoase orase din Europa pentru un city break!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!