Life
0

Cele mai bune stațiuni de schi din Italia

Cele mai bune stațiuni de schi din Italia sunt în două grupuri principale. Primul este  în jurul Văii Aostei, la est de Mont Blanc. Una dintre cele cinci regiuni semi-autonome ale Italiei, va așteaptă cu cei mai puternici dintre Alpi văile se cufundă dar infrastructura de schi este mult mai puțin dezvoltată decât este peste granița in Franta. Dacă v-ați întrebat vreodată cum erau Alpii înainte de boom-ul schiului, veti vedea aici.A doua mare concentrare de pârtii de schi din Italia este în Dolomiți. Aici, scena schiului este foarte diferită: mai dezvoltată, mai prietenoasă cu mediul și binecuvântată cu unele dintre cele mai bune mâncăruri și vinuri din Alpi. Peisajul este de asemenea spectaculos, si așteptați-vă să fiți fermecat de localnici, asa cum sunt peste tot in Italia.

Cele mai bune stațiuni de schi din Italia

Madonna di Campiglio

Ajutată de o asociere îndelungată cu Fiat și Ferrari, Madonna di Campiglio are o aromă de lux și distincție italiană. Veți simți cel mai bine în timpul plimbării de seară – hoinărind prin Piazza Righi și intrând și ieșind din cafenelele și barurile sale sclipitoare. Mergeți către barul de vinuri Ferrari Spazio Bollicine. Aici, o altă familie Ferrari își prezintă Trentodoc Spumante, un vin spumant local, metodo classico, cu o aromă bogată și plină. Așezata in partea vestica a Dolomiților, Madonna di Campiglio este o statiune de schi plina de energie, însuflețita de peisaje dramatice și niște pârtii uluitor de abrupte. Pentru oricine a cărui culoare preferată de pe harta pârtiilor este negru, este o stațiune de schi obligatorie.

Cortina d’AmpezzoStatiunea perfecta pentru începători și fashionisti, Cortina îți oferă Dolomiții in cel mai italian stil. Viitorul său rol de gazdă principală a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026 va aduce, de asemenea, noi investiții in domeniul schiabil. Țineți minte, totuși, că mulți dintre fanii săi vin să facă cumpărături și să socializeze mai degrabă decât să schieze, iar în weekend și vacanțele italiene nu puteți să nu simțiți că plimbarea de seară este evenimentul principal, mai degrabă decât primul telescaun sau telecabina zilei. Începătorii nu vor avea nicio plângere. Cu o zonă mare de pârtii ușoare chiar la vest de oraș pe care să te antrenezi, te așteaptă o primă săptămână uluitoare pe zăpadă.

Livigno

Ani de zile, Italia nu a fost o destinație de preferat pentru schiul liber. Dar această tendință s-a inversat dramatic – așa cum vă veți da seama de îndată ce veți arunca ochii pe Mottolino Snowpark din partea de est a zonei de schi Livigno. Aici, deasupra unui pas de munte înalt și îndepărtat, o echipă de cinci modelatori menține aproximativ 60 de caracteristici, de la șine pentru începători pana la  diddy la trei sărituri puternice deschise doar experților. Este o statiune perfecta pentru persoanele iubitoare de distracție și fără pretenții de lux. Livigno va găzdui evenimentele de freestyle de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2026.

Cervinia

Așezat la 2.050 m, Cervinia este unul dintre cele mai inalte sate din Alpi si are pante care se ridica pana la 3.480 m altitudine. Dacă schiezi peste granița cu Elveția până în vecinătatea Zermatt, poți ajunge și mai sus – peste 3.800 m. In sat, există un amestec binevenit de pensiuni ieftine, dar unde totusi gasesti hartie igienica si sapun lichid la baie, hoteluri de trei stele și hoteluri de lux șic, cu caracter. Amestecul de stiluri arhitecturale este, sincer, haotic. Dar dacă asta te deranjează, uită-te în sus. Puține stațiuni de schi pot egala impactul vizual al cadrului montan ca Cervinia.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!