Top-uri
0

Cele mai bune partii de ski din Romania

Pe teritoriul Romaniei se gasesc multi munti, munti frumosi, care au multe de oferit din punct de vedere turistic. Pe timp de iarna, acestia se transforma intr-un adevarat paradis al pasionatilor sporturilor de iarna.

Romania ofera acestora posibilitatea de a schia in multe statiuni statiuni frumoase si relativ ieftine, asezate in zone diferite, fiecare cu traditii si un farmec aparte. Statiunile de ski sunt din ce in ce mai amenajate si imbunatatite, iar acest lucru se reflecta in numarul de turisti care le iau cu asalt odata cu prima zapada.

In prezent, in Romania exista 151 de partii omologate, a caror lungime depaseste 135 de km. Noi vrem sa iti prezentam cateva dintre cele mai mari.

partie Poiana Brasov, top partii Romania

Poiana Brasov este una dintre cele mai bune statiuni de ski din Romania. Ea a fost modernizata recent, partiile au fost amenajate si sunt ideale pentru schiat si este si dotata cu tunuri de zapada. Cea mai lunga partie este Drumul Rosu, care la o lungime de 5,3 km este si cea mai lunga din tara. Dificultatea ei este medie, iar partia functioneaza zilnic intre orele 9-16. Un abonament de o zi pentru un adult la transportul pe cablu (telecabine, telegondola, telescaune, teleschiuri) este de 140 de lei. Alte partii recomandate din zona sunt Sulinar (2,8 km, dificultate medie), Lupului sau Sub Teleferic.

Straja este o statiune de top din judetul Hunedoara, care a fost modernizata destul de recent. Cele mai bune partii de aici sunt Lupului, Canal, Telegondola Constantinescu sau pentru incepatori, Sf.Gheorghe (700m) si Platoul Soarelui, unde nu sunt instalatii de teleski.

Transalpina Ski Resort a fost deschisa anul trecut in Vrancea, si ofera cel mai frumos peisaj unde se poate schia. Partiile sunt reduse ca numar, pentru ca statiunea este noua, dar este ideala pentru cei ce nu vor sa mearga in aglomeratia marilor statiuni.

Transalpina Ski Resort, top partii de ski din Romania

Predeal este o statiune binecunoscuta pentru romani, pentru ca ofera multe posibilitati de cazare si distractie daca vizitezi obiectivele turistice din zona: Babele, Sfinxul, castelul Peles, orasul Brasov. Dintre partii, amintim Clabucet (2,1 km, dificultate medie ), Cocosul (2,2 km) si Sub Teleferic (1,2 km).

Statiunea Suior din Maramures este ideala daca nu mergi doar pentru ski, si vrei sa descoperi si o obiceiurile si traditiile maramuresene. Domeniul schiabil nu este foarte mare, cu doar 12 partii, dintre care cea mai mare este Mogosa, de 2,2 km.

partie Suior, top partii ski Romania

O alta statiune mare din Romania este Sinaia, asezata tot in Valea Prahovei, unde se intalnesc cele mai multe statiuni montane (pe langa Sinaia, Poiana Brasov si Predeal, aici se afla si Busteni, Azuga, Bran si Sacele) . Partiile cele mai mari de aici sunt Drumul de vara, de aproape 3 km, si Carp, de 2,5 km.

Acestea sunt doar cateva dintre statiunile de ski de la noi din tara. Tu care crezi ca trebuie adaugate la aceasta lista?

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!