Destinatii
0

Cele mai bune destinatii de plaja in 2022

Vara bate la usa, si probabil cei mai multi dintre noi deja ne facem rezervarile pentru vacanta la mare sau suntem in cautarea celor mai bune destinatii si eventual sa prindem ultimele oferte de tip „early booking”. Daca stai bine cu bugetul de vacanta iti vom prezenta in acest articol cateva dintre cele mai bune destinatii de plaja pentru 2022. Daca ai de facut reamenajari in casa dar vrei sa iti ramana si bani de vacanta, vezi care sunt cele mai bune oferte la mobila bucatarie si scaune bucatarie.

O plajă este întotdeauna un loc grozav pentru o vacanță relaxantă, așa că nu este de mirare că milioane dintre noi se îngrămădesc într-o destinație de plajă atunci când avem vacanta de vara. Cu întinderi de nisip alb, ape limpezi turcoaz, palmieri care se leagănă în briza mării și o atmosferă relaxată, vacanțele la plajă sunt întotdeauna la fel de distractive pe cât par. Fie că vă place să vă relaxați pe nisip, să faceți snorkeling în ape limpezi și calde sau să faceti sporturi acvatice interesante, o plajă oferă întotdeauna ceva pentru toată familia.

Cele mai bune destinatii de plaja in 2022

Tailanda

Un adevărat paradis de nisip alb, ape cristaline și peisaje spectaculoase, plajele tropicale din Thailanda sunt cunoscute în întreaga lume pentru frumusețea lor. Din păcate, turismul de masă a distrus unele dintre ele. Și unele dintre cele mai luxoase stațiuni ale țării, cum ar fi fenomenala stațiune Soneva Kiri, încă se laudă cu propria lor plajă privată, curată. Vremea în Thailanda este rezonabilă în cea mai mare parte a anului, deși cu siguranță este cald și ploios în timpul verii. Noiembrie până în februarie sunt cele mai răcoroase perioade ale anului și cu siguranță plouă mai puțin. Cu toate acestea, evitați sezonul ploios (iulie până în octombrie) cu orice preț, deoarece ploile tropicale pot fi torenţiale si riscati sa va compromiteti vacanta.

Hawaii, SUA

Pe lângă peisajele naturale uimitoare (imaginați-vă vulcani activi, stânci falnice și junglă densă), insulele Hawaii se mândresc și cu unele dintre cele mai bune plaje din lume. Unele sunt accesibile doar cu elicopterul sau avionul cu flotor iar altele atât de ascunse și frumoase încât trebuie să rămână secrete. Insulele Kauai și Maui sunt cele mai bune pentru călătorii care caută o vacanță relaxantă pe plajă (dar nu uitați să explorați peisajul uimitor din afara stațiunilor). Cel mai bun moment pentru a vizita este primăvara (aprilie până în iunie) și toamna (septembrie până în noiembrie) acestea sunt cele mai bune anotimpuri pentru a fi în Hawaii. Iarna (din decembrie până în martie) poate fi surprinzător de umedă și înnorată.

Insulele Maldive

Aflate pe ecuator la sudul Indiei și întinzându-se pe 800 km, Maldivele sunt vârfurile de corali vizibile ale unui lanț muntos vulcanic oceanic a cărui margine exterioară se cufundă în unele locuri la adâncimi de peste 3 km. Insulele sunt binecuvântate cu plaje uimitoare cu nisip alb, lagune albastre cristaline, faună sălbatică subacvatică incredibilă și stațiuni luxoase. Cel mai bun moment pentru a le vizita este între ianuarie și aprilie. Musonul se desfășoară din mai până în octombrie, atingând apogeul în iunie. Merită să plătiți prețuri mai mari și să rămâneți la sezonul uscat, deoarece într-o zi ploioasă nu este nimic de făcut decât să beți, să faceți mișcare sau scufundari.

luna de miere in Insulele Seychelles

Insulele Seychelles

Mama Natură a fost extrem de generoasă când a creat arhipelagul Seychelles, format din 115 insule pitorești împrăștiate în Oceanul Indian, la est de Kenya. Frumusețea plajelor din Seychelles este de neegalat oriunde altundeva în lume: plaje rafinate de nisip moale, alb ca praful, sunt acoperite de ape turcoaz și susținute de dealuri îmbrăcate cu palmieri și stânci mari. Cel mai bun moment pentru a vizita: Seychelles este din octombrie și pana aprilie deoarece oceanele sunt foarte calme și vremea este blândă. În timpul anotimpurilor secetoase (mai până în septembrie), poate fi vântul (care provoacă înflorirea algelor în sudul sau sud-estul insulelor) cu mare agitată.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!