Destinatii
0

Ce trebuie sa vezi neaparat in Venetia, Italia. Hoteluri de la 55 euro!

Oras fascinant, Venetia nu inceteaza sa uimeasca si sa atraga anual milioane de turisti.

Daca ti-ai propus o vacanta romantica sau sa participi la carnaval, sunt cateva locuri pe care nu trebuie sa le ratezi.

Ce trebuie sa vezi neaparat in Venetia.

Palazzo-Ducale-venetia

Palazzo Ducale (Palatul Dogilor) a fost construit in mijlocul secolului al 14-lea, dupa standardele arhitecturii Gotice, si este o atractie turistica imposibil de ratat. Palatul a fost resedinta Dogilor (sefilor de stat) pana in 1923, cand a fost convertit intr-un muzeu. In mod sigur vei fi impresionat de sali, cea mai mare fiind Sala del Maggior Consiglo (Sala Marelui Consiliu), decorata cu fresce si picturi complexe pe tavan . Aici poti vedea una dintre cele mai renumite picturi ale lumii, Paradisul lui Tintoretto.

CaRezzonico1

Muzeul Palatului si Ca `Rezzonico

Artisti celebri ca Tiepolo, Tintoretto si Longhi s-au semnat pe decoratiunile din camerele acestui palat venetian de langa Campo San Barnaba, care este folosit ca muzeu al Venetiei secolului al 18-lea. Colectia care dateaza din Renastere a fost imbogatita de-a lungul timpului, astfel incat aici este adevarata casa a artei renascentiste. Daca mergi de la Ca `Rezzonico in Campo San Barnaba, vei gasi o mica gradina departe de locurile zgomotoase frecventate de turisti.


Booking.com

large_turnul-cu-ceas-venetia

Turnul cu ceas

Aflat in Piazza di San Marco si construit de fratii Ranieri la sfarsitul secolului al 15-lea, turnul cu ceas a fost menit initial pentru a informa marinarii de schimbarile de flux si lunile in care era posibil sa navigheze. Ceasul are numerale romane, desene cu fazele lunii si semnele de zodiac facute din aur si email. Legenda spune ca dupa ce au terminat ceasul, inventatorii complicatului mecanism au fost orbiti, pentru a evita crearea unei copii. In varf stau doua statui de bronz, cunoscute ca Mori.

ca-d-oro-venezia-766x297

Ca `d` Oro

Cunoscuta drept Casa de Aur, este un model reprezentativ al arhitecturii Gotice in Marele Canal, care acum gazduieste sculpturi si picturi renascentiste de Tiziano si Guardi, precum si pictura San Sebastiano de Andrea Mantegna. In plus, de pe balcon te poti bucura de un peisaj splendid al Marelui Canal.

grand canale venetia


Booking.com


Canal Grande

Marele Canal reprezinta corpul principal de apa pe care te poti deplasa. Cu o lungine de 3,8 km, o latime de 30-90 m, o adancime de 5 m si o directie serpuita, porneste din bazinul San Marco si sfarseste intr-un lac aproape de gara Sfanta Lucia. In timpul calatoriei pe canal, esti inconjurat de 170 de cladiri care au apartinut familiilor bogare din Venetia. Transportul aici se poate face pe vaporetti (autobuze de apa care fac cam 20 de opriri), taxiuri de apa si faimoasele gondole.

Bazilica San Marco si Piazza

Bazilica San Marco si Piazza

Biserica originala a fost construita sa gazduiasca moasele Sfantului Mark Evanghelistul. Dupa un incendiu si doua constructii, basilica cu acelasi nume a devenit un simbol al puterii si bogatiei orasului si a fost folosita drept capela pentru slujitorii Dogelui pana in 1807, cand a devenit catedrala. Mozaicul care o impodobeste este faimos in intreaga lume.

Piazza di San Marco a fost centrul a multe evenimente religioase si politice. In apropiere, se gasesc atractii turistice importante, precum Palazzo Ducale si Turnul cu Ceas. Din pacate, Piazza este afectata in mod serios anual de maree.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!