Idei de vacanta
0

Cascada Niagara, stiati ca?

Probabil cea mai cunoscuta si promovata cascada din lume (intrebati orice copil de scoala si va stii sa va spuna asta), cascada Niagara, atrage anual milioane de turisti dornici sa vada cu ochii lor aceasta minune a naturii.

Daca v-ati programat vara aceasta o vacanta in America de Nord, fie ca mergeti in Canada sau in SUA, merita sa va faceti timp sa vizitati si acest obiectiv natural. Nu uitati sa va puneti in bagaje pe langa articolele de plaja sau piscina , si ceva impermeabil ca sa nu va udati pana la piele.

Daca vizitati Toronto ajungeti in aproximativ 1 ora si jumatate, sunt tot felul de autobuze care va pot duce la cascada.

Ajunsi acolo aveti posibilitatea sa va urcati in turnurile de observatie sau sa faceti un tur cu vaporasul, toate sunt spectaculoase si merita incercate.

Cascada Niagara se afla pe raul Niagara, care curge intre Statele Unite si Canada de la Lacul Erie pana in Lacul Ontario.

Descopera si Cele mai frumoase locuri din Hawaii!

Cateva curiozitati despre Cascada Niagara  • Cascada Niagara este probabil cea mai celebra cascada din lume. Localizata pe granita dintre provincia canadiana Ontario si New York, cascada este formata din doua sectiuni majore despartite de insula Capra. Cascada Horseshoe este asezata in partea canadiana a granitei, in timp ce Cascada Americana este in interiorul granitei SUA. Cascada mai mica Valul Miresei este tot pe partea americana, dar este despartita de celelalte de insula Luna.
  • Acum 18.000 de ani zona Ontario era acoperita de gheata, iar cand ghetarii s-au retras, apa a inceput sa curga, creand Lacul Erie, Raul Niagara si Lacul Ontario. Prin stancile Niagarei apa sfarseste in Oceanul Atlantic.
  • Numele de Niagara vine de la numele orasului indian Ongniaahra, care inseamna bucata de pamant taiata in doua.
  • Desi nu este foarte inalta, cascada are o latime impresionanta. Mai mult de 168.000 de metri cubi de apa cad in fiecare minut atunci cand fluxul e mare, si aproape 110.000 de metri cubi de apa cad in medie.
  • Este considerata una dintre cele mai puternice cascade din America de Nord, si este o sursa valoroasa de energie hidroelectrica.
  • Este una dintre cele mai populare atractii turistice din zona, adunand anual milioane de turisti care vin sa admire peisajul unic. Ajunsi aici va puteti rezerva timp si pentru o sesiune de shoping , astfel incat sa aveti o tinuta speciala, in zona fiind o multime de magazine, hoteluri, restaurante, o intreaga industrie de distractie.

Va poate interesa sa cititi si despre Locuri speciale unde sa inoti!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!