Life
0

Care materiale sunt cele mai bune pentru îmbrăcămintea sport – alegeți soluția potrivită pentru dumneavoastră

Motivele pentru care încălțămintea sport trebuie să fie realizată din materialele potrivite sunt numeroase, iar acestea se referă atât la confortul pe care îl oferă aceasta, cât și la aspectul funcțional. Respirabilitatea, absorbția umezelii, flexibilitatea și libertatea de mișcare, stabilitatea și susținerea, durabilitatea, protecția și performanțele îmbunătățite sunt doar câteva dintre motivele pentru care este important materialul din care este realizată încălțămintea sport, iar despre fiecare tip de material și caracteristicile pe care acesta le are veți afla mai multe din acest articol.

Poliesterul, material ușor pentru activități aerobe 

Pentru faptul că poliesterul este un material sintetic ușor, care prezintă o rezistență ridicată la apă și la abraziune și care se usucă rapid, acestea este materialul ideal atunci când vine vorba de activități aerobe, respectiv de eliminarea rapidă a transpirației. 

Nylonul, pentru îmbunătățirea confortului și a performanței 

Un alt material rezistent la abraziune, care prezintă un grad de durabilitate ridicat, motiv pentru care este de cele mai multe ori folosit în realizarea hainelor sportive este nylonul. Acesta prezintă proprietăți de uscare rapidă, fiind ideal mai ales pentru sporturile de apă, dar este și combinat cu alte materiale, astfel încât să îmbunătățească confortul și performanța purtătorului. 

Spandex, pentru flexibilitate și libertate de mișcare maximă 

Spandexul este unul dintre materialele preferate atunci când vine vorba de îmbrăcămintea sport, fiind utilizat mai ales pentru confecționarea hainelor de fitness sau pentru cele destinate sporturilor care necesită flexibilitate și mișcare liberă, așa cum sunt yoga sau ciclismul. Modele de îmbrăcăminte și încălțăminte adidas TERREX în magazinul 8a realizate din acest material și din alte materiale de calitate înaltă vă vor ajuta să faceți față cu o mai mare ușurință provocărilor din lumea sportului. 

Lâna, o opțiune excelentă mai ales pentru vreme rece 

Lâna, cu precădere lâna merinos, este unul dintre materialele utilizate pentru realizarea articolelor de îmbrăcăminte utilizate pentru activități în aer liber, mai ales atunci când este vorba de condiții de vreme mai rece. Aceasta este o soluție excelentă pentru că are proprietăți izolante, iar umiditatea este gestionată în mod eficient. 

Materiale rezistente la factorii de mediu 

Sporturile practicate în aer liber necesită îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată. Razele UV, vântul, ploaia sau zăpada sunt factorii de mediu în fața cărora este nevoie ca îmbrăcămintea pe care o porți să vă protejeze. Pentru aceasta, sunt confecționate articole din materiale rezistente, așa cum sunt modelele de geci pentru bărbaţi The North Face. Este extrem de important să vă protejați pielea de razele solare dăunătoare, de umiditate și de vântul puternic care ar provoca nu numai disconfort, ci și alte neplăceri sau probleme de sănătate. 

Materialele antimicrobiene 

Pentru cei care practică sporturi care implică activitate fizică intensă este ideală alegerea articolelor de îmbrăcăminte realizate din materiale care prezintă activități antimicrobiene. Acestea vor ajuta la prevenirea apariției mirosurilor neplăcute și vor menține pielea sănătoasă. 

Totodată, pentru desfășurarea unor activități sportive este recomandată îmbrăcămintea realizată din amestecuri de fibre, iar materialele precum poliesterul și elastanul oferă confort, mobilitate și respirabilitate. Este importantă alegerea unor materiale de calitate, care vor oferi corpului șansa de a se mișca liber și de a se menține protejat, astfel încât să nu fie supus unor riscuri diverse: mirosuri neplăcute, disconfort, anumite boli de piele și altele. 

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cum iti alegi parfumul potrivit!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!