Life
0

Calatorii cu animale de companie

Iti place sa calatoresti des dar ai si un animal de companie de care nu te poti desparti? Nimic neobisnuit, mai ales in zilele noastre cand statisticile spun ca in Romania aproape una din doua gospodari detine un animal de companie (caine, pisica, pasari sau altele). Chiar daca au inceput sa se dezvolte afacerile de tip pensiune sau hotel pentru caini si pisici, unde prietenii necuvantatori sunt tratati regeste (de la cazare pana la tratamente veterinare), destui proprietari prefera sa-si ia cu ei in vacanta si animalele de companie.

In general atat pentru calatoria cu avionul (pe distante cat de cat rezonabile) cat si pentru cea cu masina sau trenul, nu sunt restrictii la calatoria cu animalele de companie, daca respecti cateva reguli simple, si mai ales daca si prietenul tau este amator de calatorii, atunci vacanta in formula completa este motiv de bucurie pentru toti. Majoritatea hotelurilor accepta (contra unei taxe modeste) sa va cazati cu animale de companie, deci nu este niciun impediment pentru a nu-i lua cu voi si prietenii necuvantatori.

Recomandari pentru calatoria cu animalele de companie.

  • Verificati la compania de transport pe care o folositi daca accepta un animal de companie si in ce conditii. Pentru avion de exemplu o piica sau un caine de talie mica poate fi luat in cabina daca se afla in cusca, dar daca aveti un caine de talie mare acesta trebuie transportat la cala (ceea ce poate fi destul strsant). La fel si daca veti calatorii cu trenul sau cu vaporul. Chiar daca mergeti cu masina proprie animalul trebui sa stea intr-o cusca inchisa pentru an nu va incomoda la condus, si pentru a fi in siguranta in cazul unui impact.  • Daca calatoriti in alta tara veirificati care sunt conditiile care sa-i permita intrarea: pasaport,cip, vaccin, rasa(click pe link aveti nevoie de servicii de microcipare si eliberare pasaport). In Europa normele impun ca animalul sa aiba pasaport european pentru animal de companie, care se poate obtine foarte usor de la un cabinet veterinar autorizat, la fel si inserarea unui unui microcip care contine datele de identificare ale proprietarului (foarte util in caz ca se pierde), iar ca si vaccin obligatoriu cel impotriva rabiei. Daca aveti o pasare trebuie sa consultati exact regimul de calatorie pentru tara de destinatie.
  • Verificati ca rasa animalului este permisa in tara d edestinatie – unele tari nu accepta caini din rase periculoase

Daca totusi nu-l puteti lua cu voi, dar nici la hotel nu-l puteti lasa, puteti ruga un prieten sa-l gazduiasca temporar, sau sa treaca pe la voi pe acasa pentru a-i da de mancare si a se juca cu el.

Citeste si Scapa de stresul organizarii unei vacante!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!