Fără categorie
0

Avantajele educationale ale tinerilor care calatoresc

Tinerii din zilele noastre au mult mai multe oportunitati si avantaje decat acum cativa ani. Putem sa ne gandim la parintii nostri, care nu au parasit niciodata zona in care locuiesc, sau daca au facut-o a fost mai tarziu in viata.

Tinerii de astazi insa sunt diferiti. Ei au acces la atata informatie ce le starneste curiozitatea pentru lumea ce ii inconjoara. Ca rezultat, ei calatoresc mai des si isi planuiesc cariere care sa le permita sa vada lumea. Nu ai nevoie decat de putin curaj, un laptop, un smartphone cu incarcatorusb c si lumea iti sta la picioare. Poti calatori in interes educational, poti lucra pe timpul verii ( celebrele programe work and travel), sau poti pur si simplu calatorii ca sa iti deschizi orizonturile.

 Daca vrei sa calatoresti inca de cand esti adolescent, sau copilul tau vrea sa o faca, ar trebui sa stii ca exista numeroase beneficii ce se trag din calatoriile in anii mai fragezi.  1. Tinerii care calatoresc sunt mai bine educati. Studiile au aratat ca acestia iau note mai mari la scoala decat cei care nu calatoresc, si au sanse sa intre la facultati mai bune. In plus, dupa absolvire experientele lor le ofera mai multe oportunitati la angajare, datorita unei vederi a lumii nelimitate. Dezvoltarea lor personala si imbunatatirea abilitatilor de comunicare nu sunt deloc de neglijat.
  2. O intelegere mai dinamica a istoriei. Atunci cand tinerii sunt expusi altor culturi, aud povesti despre trecut diferite fata de ce aud in scoala, si acesta este un lucru bun, pentru ca toata lumea stie ca invingatorii scriu cartile deistorie. Astfel, ei vad istoria din alt unghi si invata sa inteleaga alte culturi si oameni.
  3. Tinerii ce calatoresc invata mai bine limbi straine. Cu cat esti mai tanar, cu atat inveti limbi straine mai bine, iar vizita intr-o tara straina iti poate starni curiozitatea de a invata una. In plus, calatorind ai sansa sa aplici limbile straine pe care le-ai invatat la scoala.
  4. Tinerii care calatoresc sunt mai maturi la scoala si in viata. Experimentand lumea, ei invata ca e in regula sa iti asumi riscuri si ca este o lume intreaga plina de oameni si idei la care se pot expune. Astfel, ei vor fi mai confortabili sa-si asume riscuri importante in viata, cum ar fi sa aplice la o scoala mai buna. De asemenea, daca vad lumea la scara larga, ei se vor putea intelege mai bine pe ei insisi, lucru deloc usor pentru un adolescent.
  5. Tinerii care calatoresc sunt tentati sa adopte un stil tip nomad digital. Oricat de mult ai calatori, niciodata nu este de ajuns. Odata descoperita aceasta pasiune, poti fi tentat sa adopti un stil tip nomad digital, in care munca si calatoria se impletesc. Un laptop, incarcatoare wireless, conexiune buna de internet si poti sa lucrezi de oriunde din lume.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!