Life
0

Ai pleca singur in vacanta?

vacanta soloCateodata, sa planifici o vacanta este foarte dificil si stresant, iar cu cat sunt mai multe persoane care merg cu tine, cu atat sentimentul se intensifica. Dar daca pleci singur? Te-ai gandit sa pleci singur in vacanta?

Daca nu te-ai gandit niciodata la aceasta posibilitate, poate ca e timpul sa iti iei viata in piept. Noi am adunat o lista cu elemente la care trebuie sa te gandesti inainte sa te decizi la o astfel de vacanta.

Singur in vacanta? 5 particularitati:

  • Flexibilitatea. Un mare beneficiu arunci cand pleci singur in vacanta este libertatea pe care o ai. Nu mai esti legat de mofturile sau itinerariile nimanui. Astfel, ai sansa sa faci exact ce vrei, cand vrei – indiferent daca este vorba despre dormitul pana la pranz sau cumparaturi in toate magazinele care iti ies in cale.

  • Costul. Un dezavantaj al calatoritului solo este costul. Majoritatea vacantelor sunt gandite pentru cupluri, asa ca s-ar putea sa platesti mai mult pentru o camera de o persoana. Totusi, daca scazi cheltuielile cu lucrurile pe care dorea partenerul sa le faca, s-ar putea sa iesi castigat.
  • Siguranta. Una dintre principalele nelinisti ale celor care calatoresc singuri, in special ale femeilor, este siguranta. Asta nu ar trebui sa fie o problema: daca mergi intr-o destinatie sigura, ia-ti masurile de siguranta obisnuite, iar daca optezi pentru o destinatie mai aventuroasa, alege un tur organizat sau un ghid. Foarte importanta este asigurarea de calatorie, si nu uita sa cercetezi pe Internet locul in care vei calatori inainte sa pleci.
  • Distractia. Daca crezi ca singur nu te vei distra, sa stii ca gresesti. Vei descoperi ca atunci cand calatoresti de unul singur este mai usor sa-ti faci prieteni si sa te bucuri de noi experiente, lucruri pe care le poti rata atunci cand calatoresti cu prieteni vechi.
  • Aventura. Nu e nicio indoiala ca oriunde vei calatori, o vacanta singur te va face sa te simti implinit si aventuros. Fiecare obstacol pe care il vei depasi iti va da mai multa incredere in tine, iar o calatorie de unul singur iti va deschide ochii si orizonturile.

Tu ai avea curaj sa pleci singur in vacanta?

Pe Booking.com gasesti cele mai bune oferte la cazare, indiferent de destinatia ta!
Booking.com

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!