Top-uri
0

Acestea sunt cele mai bune locuri de unde sa privesti stelele!

Cele mai bune locuri din care sa privesti stelele sunt raspandite in toata lumea. Depinzand pe ce continent calatoresti, ai sanse sa te afli sub cel mai instelat cer, un cer pe care nu poti sa il admiri cum se cuvine din marile orase. Indiferent daca esti interesat de astronomie, vrei sa gasesti raspunsuri in stele, inspiratie sau sa le admiri pentru pura lor frumusete, acesta este topul celor 8 locuri din care poti vedea cel mai bine cerul noptii luminat de stele.

top locuri de privit stelele1. Algarve, Portugalia este o zona nu foarte dens populata, care are cam 300 de zile insorite pe an si este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru observat stelele. Mergi la Centrul de Observatie Astronomica Algarve, aflat langa orasul Portimão, pentru a profita de telescoape puternice.

top locuri de privit stelele2. Africa de Sud are , la 3 ore distanta de Cape Town, un podis cu o altitudine de 1.800 de metri unde se gaseste un dom gigantic cu un telescop pe masura. Domul poate fi vizitat, dar observatorul este deschis doar oamenilor de stiinta. In zona insa sunt multe hoteluri cu telescoape proprii.

top locuri de privit stelele3. Desertul Atacama din Chile este una dintre cele mai izolate si aride regiuni de pe mapamond si o destinatie majora pentru observatii astronomice. Aici se gasesc unele dintre cele mai mari telescoape din lume.

top locuri de privit stelele4. Piatra Ayers din Australia ofera o priveliste superba a cerului. Aici nu exista lumina artificiala, iar cerul este unul dintre cele mai clare din lume, facand din zona un paradis pentru cei pasionati de stele.

top locuri de privit stelele5. Parcul National Jasper din Canada este o destinatie de vis pentru astronomi, pentru ca este accesibil si lipsit de poluare. In lunile de iarna, aici poti vedea si aurore.

top locuri de privit stelele6. Mauna Kea, in Hawaii. In mijocul Pacificului, la o inaltime de 4.200 de metri deasupra nivelului marii, se gasesc 13 telescoape cu oglinzi si sateliti, inclusiv doua telescoape gigantice cu reflectoare de 10 metri.

top locuri de privit stelele7. Tanzania. In timp ce ziua poti admira animalele salbatice in mediul lor natural , noaptea este momentul de care trebuie sa profiti pentru a vedea cerul plin de stele.

top locuri de privit stelele8. Kitt Peak, in SUA este un munte pe care sunt adunate 24 de domuri pentru observatie astronomica, un adevarat vis implinit al astronomilor.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!