Life
0

Top 5 tari unde oamenii traiesc cel mai mult. Afla secretul longevitatii lor!

Media de viata la nivel mondial este de 71 ani, insa sunt si tari in care oamenii traiesc mult mai mult decat aceasta medie. Cercetatorii au studiat si aflat care este sursa secreta de vitalitate a oamenilor care traiesc in aceste tari. De la dieta, servicii medicale de inalta calificare, pana la o interactiune sociala puternica, toti acesti factori isi pun pecetea asupra sperantei de viata.

Top 5 tari unde oamenii traiesc cel mai mult. Afla care este secretul longevitatii!

Japonia. 83 de ani este media de viata in Japonia, japonezii avand una dintre cele mai mari sperante de viata. Okinawa, numita adesea „taramul nemuritorilor”, este un centru mondial pentru cercetarea longevitatii, deoarece aceste insule japoneze din sud au peste 400 de centenari. Printre secrete: dieta locala, care include tofu si cartofi dulci, peste, dar si activitatile sociale in cadrul  comunitatii, care contribuie la scaderea nivelului de stres si la un puternic sentiment de apartenenta.



Spania. Dieta mediteraneana, bogata in ulei de masline sanatoasa pentru inima, legume si vin, contribuie mult la longevitatea locuitorilor Spaniei (in medie 82,8 ani). Dar Spania are si o alta arma secreta: siesta – pauza de doua-trei ore ii face pe oameni sa se duca acasa, sa manace sanatos, sa se odihneasca putin. Oamenii merg de asemenea mult pe jos sau cu bicicleta, facand astfel si miscare.

Singapore. Cu un acces larg la facilitatile medicale de ultima generatie, si un sistem medical excelent pus la punct, oamenii din Singapore traiesc in medie 83.1 ani. Tara are una dintre cele mai scazute rate de mortalitate infantila, si pune un accent deosebit pe preventie, in cadrul ingrijirii medicale.Cultura si stilul de viata urban se axeaza pe viata sanatoasa, pe mersul la salile de sport, sau in aer liber. Tigariile si alcoolul costa foarte mult, taxele descurajand oamenii sa aiba aceste vicii.



Elvetia. Barbatii de aici au cea mai mare medie de viata din lume, 81 ani. Fiind una dintre cele mai bogate tari are acces la asistenta medicala de inalta calificare, conditii de siguranta ridicate, si un excelent raport viata profesionala – personala. Oamenii calatoresc frecvent si petrec mult timp in aer liber, aerul Alpilor fiind benefic pentru santate.

Coreea de Sud. Coreea de Sud va fi prima tara care va atinge o speranta de viata de 90 de ani, potrivit cercetarilor recente, care cred ca o economie puternica si în cretere, un acces larg la asistenta medicala si o tensiune arteriala mai scazuta decat in tarile occidentale, explica aceasta performanta. Tara are, de asemenea, o dieta bogata in alimente fermentate, despre care se spune că scade nivelul colesterolului, stimulează imunitatea si inhiba cancerul. Produsele alimentare coreene sunt bogate in fibre si substante nutritive.



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!