Cu o istorie incarcata si delimitata la sud de Marea Mediterana, Grecia creste unele dintre cele mai bune ingrediente culinare din lume. Alaturi de un pahar de ouzo, asigura-te ca incerci si feluri de mancare grecesti traditionale. Asadar, nu pleca din Grecia fara sa gusti…
TARAMASALATA este un sos din icre de peste cu o baza de cartof sau paine si un strop de ulei de masline sau zeama de lamaie. Asemenea sosurilor precum tzatziki, melizanosalata si fava, acest sos nu lipseste de la o masa tipic greceasca.
MASLINE SI ULEI DE MASLINE. Grecii cultiva maslini de milenii, iar mesele lor sunt insotite de masline locale, unele intr-o saramura sarata, altele luate direct din copaci dupa ce au fost lasate sa se stafideasca. Uleiul de masline este folosit la gatit si in salate si pus cate putin peste multe din felurile de mancare. Multe taverne folosesc ulei propriu.
DOLMADES sunt frunze de vita de vie in care sunt invaluite orez, carne si mirodenii. Acest fel de mancare este servit ca gustare sau ca aperitiv.
MUSACAUA reprezinta o stratificare de vinete prajite, carne tocata prajita, piure de tomate, ceapa, usturoi, mirodenii ca scortisoara si piperul si putini cartofi, acoperite cu branza si sos bechamel.
PESTELE PROASPAT din Mediterana este incredibil de gustos, mai ales daca este facut la gratar si stropit cu ladholemono, un dresing de lamaie si ulei de masline.
DOVLECELUL PRAJIT este un aperitiv ce poate fi in forma de chiftea rotunda sau plata. Incearca-l cu tzatziki.
CARACATITA poate fi servita ca aperitiv, daca este marinata sau la gratar, sau ca un prim fel daca este preparata cu sos de vin si servita cu paste.
FETA SI BRANZETURI. Grecia este cunoscuta pentru diversitatea de branzeturi proaspete, care sunt folosite la extrem de multe retete culinare.
BACLAVA SI MIERE. Grecii adora dulciurile bazate pe ulei de masline si miere cu aluat de patiserie. Clasica baclava este un punct bun de inceput, sau ai putea pune putina miere in iaurtul proaspat grecesc.
Cele mai bune oferte de cazare din Grecia le gasesti pe Booking
Copyright 2014-2020
There are 0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!