Life
0

5 sfaturi utile pentru a gati mancare ca la bunica

Chiar dacă, în prezent, răsfățul tău culinar preferat este pizza, cu siguranță ți se face poftă des și de acea mâncarea clasică și delicioasă, care îți aduce aminte de copilărie. Fie că este vorba despre tocănița, supă sau despre gogoșile gătite de bunica, îți dorești, fără îndoială, să readuci acele gusturi deosebite înapoi.

Ei, bine, dacă vrei să gătești mâncare ca la bunica acasă, poți găsi câteva sugestii utile mai jos. Sunt reguli simple, dar eficiente, care te vor ajuta să prepari cele mai apetisante bucate.

5 tips & tricks pentru a găti mâncare gustoasă ca la bunica acasă



Pune în aplicare secretele pe care ți le dezvăluim în continuare, pentru a te bucura de savoarea unor preparate delicioase, ca la bunica acasă! 

1. Folosește ceapă călită și usturoi

Nimic nu se compară cu mirosul de ceapă călită în ulei, alături de un cățel de usturoi. Aproape toate preparatele clasice ale bunicii conțin această formulă magică, fie că e vorba despre ciorba de perișoare sau tocana de pui.

Data viitoare când gătești, începe cu o oală încăpătoare, în care pui ulei de floarea soarelui și ceapă albă, tocată mărunt. Las-o la călit, apoi adaugă ardei gras și morcovi. Când toate legumele sunt moi, adaugă și usturoiul tăiat felii subțiri sau dat prin presa specială.

Apoi, continuă să adaugi ingredientele dorite: carne de pui sau tocată, ciuperci, dovlecei și sos de roșii. Gustul autentic al copilăriei este garantat!

2. Urmează rețeta întocmai

Chiar dacă îți place să experimentezi și să te îndepărtezi de rețetele clasice, este timpul sa respecți indicațiile și cantitățile întocmai.

Bunica avea un sistem simplu de măsurare a ingredientelor: făina se măsura cu ajutorul unei căni, laptele cu paharul, iar zahărul și sarea cu lingura și lingurița.

Chiar dacă, în prezent, totul se exprimă în grame și mililitri, asigură-te că ești foarte exactă când vine vorba de cantitățile folosite. Astfel, reușita va fi sigură, iar gustul va fi echilibrat.

3. Utilizează ingrediente simple

Bunicile găteau folosind ingredientele pe care le aveau, odinioară, la dispoziție. De aceea, gustul inconfundabil este unul simplu, dar absolut divin. Dacă vrei să-l experimentezi și să te inspiri, comandă de la Casa Bunicii, apoi încearcă să recreezi preparatele acasă.

Când gătești feluri principale, renunță la condimente precum turmeric, curry, rozmarin sau oregano. Orientează-te, în schimb, către pătrunjel, mărar, piper, frunze de dafin și cimbru. Acestea sunt frecvent folosite în mâncarea ca la bunica.

Același lucru este valabil și în cazul dulciurilor: nu folosi ganache, creme semipreparate sau esențe exotice. Bazează-te pe fructe, zahăr, unt și făină.

4. Gătește doar cu ingrediente proaspete

Cel mai probabil, bunica ta nu mergea la piață sau la supermarket pentru a se aproviziona, ci culegea totul din propria ei grădină. De aceea, mâncarea fabuloasă pe care ți-o aduci aminte avea acel gust intens și totuși 100% natural.

Pentru a recrea savoarea unică, încearcă să cumperi ingrediente de la producători locali, din piețele de la sat sau de la vânzătorii ambulanți din afara orașului. Cu cât fructele și legumele sunt mai coapte și mai naturale, cu atât gustul mâncării va fi mai bun.

5. Secretele prăjiturilor de casă

În cazul în care vrei să prepari deserturile copilăriei, axează-te pe fructe, zahăr și frișcă, folosind drojdie proaspătă în prepararea aluaturilor. Regula de aur: fă întotdeauna aluaturile și foile în casă! Acestea oferă deserturilor acea savoare care îți este atât de cunoscută.

În plus, nu uita de esența de rom, de zahărul vanilinat, de coaja de lămâie și zahărul pudră. Toate aceste elemente te vor ajuta să redai desertului acel gust minunat al prăjiturilor făcute de bunica.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să obții preparate asemenea celor pregătite cu migală de bunica ta, ia-ți suficient timp pentru a găti. Nu face lucrurile în grabă, ci adaugă ingredientele treptat, cu atenție și răbdare!

Te-ar putea interesa si Sfaturi pentru o viata Echilibrata, cum sa traiesti viata ca o vacanta!



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!