Life
0

5 sfaturi esentiale pentru calatoriile de afaceri

Atunci cand calatoresti foarte mult in interes de afaceri, poti incepe sa te simti obosit si iritat de calatorii. In plus, nu este vorba de o vacanta in care sa te relaxezi, ci de o perioada in care muncesti si in care trebuie sa pastrezi legatura cu compania ta. Ultimul lucru de care ai nevoie sunt probleme care sa iti faca slujba imposibila. Trebuie sa iti planifici bine intreaga calatorie, incepand cu verificarea starii meteo, pregatirea tipului de bagaj potrivit destinatiei catre care te indrepti, cumpararea biletelor de avion, obtinerea vizelor de intrare daca sunt necesare. Nu uita sa ai la tine trusa cosmetica si pe cea medicala, pentru ca nu-ti permiti sa te prezinti la o intalnire de afaceri nearanjat sau bolnav.

Pentru a usura aceste calatorii, noi iti spunem care sunt cele 5 esentiale pe care trebuie sa le iei cu tine in calatoriile de afaceri.

  • Baterii de rezerva pentru laptop si telefon. Tehnologia joaca un rol esential in lumea afacerilor de astazi, si nu vrei in niciun caz sa ramai fara baterie in momentul in care ai cea mai mare nevoie si nicio sursa de energie. Nu risca, ci impacheteaza mereu baterii in plus.  • Dopuri de urechi si masca de dormit. Scopul este ca acestea sa te ajute sa dormi si atunci cand esti in avion sau cand hotelul este zgomotos, ca sa fii odihnit pentru intalnirile de afaceri.
  • Haine care nu se sifoneaza usor. Nu vrei sa iti pierzi timpul calcand hainele sau asteptand ca personalul de la hotel sa ti le inapoieze calcate. Mai bine ia la tine pe cat posibil haine care nu se sifoneaza, ca sa arati bine pentru intalnirile de afaceri.
  • Geanta de laptop. Si nu una oarecare, ci una usor de carat care iti protejeaza laptopul foarte bine pe parcursul calatoriilor.
  • Pixuri si agende. Cateodata cele mai bune solutii sunt cele mai simple, si e mai simplu sa-ti notezi ceva intr-un carnetel decat sa pornesti laptopul.

Pe langa cele de mai sus, mai sunt cu siguranta si elemente specifice tipului tau de business, sau partenerilor cu care te intalnesti (de la un anumit tip de tinuta recomandat pana la cadouri sau obiecte de protocol).

Sfaturile de mai sus te pot ajuta si daca nu stii cum pregatesti si ce trebuie sa contina bagajul pentru concediu.

Deja cu greu reusim sa ne deconectam de business in concediu, deci un laptop si un telefon mereu incarcat ne va fi util si daca mergem in vacanta pe malul oceanului.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!