Top-uri
0

5 plante cu rol terapeutic din diverse zone ale lumii


O planta medicinala este folosita cu intentia de a mentine sanatatea sau este administrata pentru a trata o afectiune anume.  Peste tot in lume, oamenii profita de proprietatile terapeutice ale plantelor oferite de Mama Natura. Deoarece se estimeaza ca peste 50.000 de plante medicinale sunt utilizate in intreaga lume, nu este o surpriza faptul ca fiecare medicament din medicina moderna are un echivalent in medicina alternativa.

Africa ne-a daruit aloe

Extrem de cunoscuta pentru beneficiile sale, aloe vera isi are originile in Africa de Nord. Spre norocul nostru, aceasta a trecut granitele si asa am descoperit ce rezultate extraordinare are extractul de aloe vera in medicina alternativa si in domeniul cosmetic. In compozitia frunzei de aloe se gasesc 7 din cei 8 aminoacizi esentiali organismului. Aceasta planta contine un numar impresionant de minerale si vitamine, la care se adauga efectele sale antiinflamatoare, analgezice si antivirale. Am putea spune despre ea ca este o adevarata „planta minune”.

Ii multumim Asiei pentru ghimbir, ceaiul verde si ceaiul alb

Originar din Asia, ghimbirul este incadrat in categoria mirodeniilor, datorita gustului sau iute si aromat. In Romania a fost denumit, multa vreme, „piperul alb”. Folosit de mii de ani in medicina naturista datorita continutului mare de antioxidanti, vitamine si minerale, ghimbirul se consuma cel mai des sub forma de ceaiuri. Combinat cu alte plante terapeutice, precum macesele sau florile de hibiscus, este considerat un „concentrat de sanatate”. Pe piata se mai gaseste de cumparat sub forma de sirop sau cidru, se mai poate consuma marinat sau in otet, zaharisit sau chiar pulbere concentrata in capsule. Printre efectele consumului de ghimbir se numara:



  • reducerea colesterolului
  • tratarea racelilor si ameliorarea alergiilor
  • reducerea stresul
  • combaterea migrenele si durerilor musculare

Tot din Asia provin si ceaiul verde si ceaiul alb, cunoscute in intreaga lume pentru faptul ca sunt obtinute printr-un grad scazut de oxidare. Datorita procesului de deshidratare termica, acestea isi pastreaza proprietatile initiale, fiind considerate o sursa majora de antioxidanti naturali. Ceaiul verde este anticancerigen si impiedica formarea de cheaguri de sange. Ceaiul alb, bogat in fluor, ajuta la eliminarea grasimilor si creste capacitatea de concentrare.

Arborele de ceai din Australia

Contrar numelui sau, arborele de ceai este folosit sub forma de ulei esential. Desi doze mici si controlate de arbore de ceai sunt incluse si in pastilele de tuse, acesta are efecte atiseptice, luptand eficient impotriva bacteriilor si ciupercilor. Ajuta la calmarea arsurilor solare si ajuta in tratarea muscaturilor de insecte.

Romania – paradisul plantelor medicinale

Romania are un numar impresionant de plante medicinale pe meleagurile ei, folosite cu succes de ani de zile in medicina alternativa. Devenita furnizorul principal de plante medicinale pentru Europa, dar si pentru America si Canada, in Romania se gasesc zeci de plante cu efecte tamaduitoare.

  • arnica, deja renumita pentru efectele sale antiinflamatoare si antiseptica, ajuta la vindecarea rapida a ranilor
  • catina, extrem de bogata in vitamina C, are rezultate extraordinare in afectiunile pielii si, de asemenea, este un adevarat aliat in lupta cu virozele respiratorii
  • coada soricelului, cunoscuta datorita efectelor ei benefice in afectiunile digestive
  • galbenelele, pe langa proprietatile lor renumite pentru tratarea afectiunilor pielii, mai sunt folosite si ca pansament suplimentar in cazul ulcerelor
  • musetelul este una dintre cele mai populare plante medicinale, datorita multiplelor sale intrebuintari in tratamentele naturiste: este un bun antiseptic, antiinflamator, antialergic si, totodata, trateaza afectiunile digestive.

Pentru ca nu este usor sa calatoresti in toata lumea, poti naviga pe un magazin de produse naturiste si bio. Astfel, iti poti crea propria „farmacie” de plante medicinale, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Vreme de mii de ani, oamenii s-au tratat cu ajutorul plantelor la care aveau acces in vremurile respective. Acum, cand putem beneficia de minunile oferite de natura in Asia, Africa, Australia, Europa, ar fi si pacat sa nu profitam de acest mare avantaj. 



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!