Life
0

5 moduri in care poti folosi caramida antichizata in amenajarea bucatariei

Caramida a fost folosita in bucatarii de secole. Aspectul antichizat utilizat in casele moderne nu este altceva decat o revenire la un stil care s-a consacrat. Rezistenta materialului a trecut cu bine proba timpului. În intreaga lume putem gasi vile, conace si castele cu bucatarii amenajate din caramida, cu o vechime de zeci sau chiar sute de ani, aflate in stare perfecta de conservare. 



Iata cateva moduri in care poti folosi caramida antichizata pentru amenajarea bucatariei tale:

Deasupra blatului

Locul de deasupra blatului de bucatarie este cel mai potrivit pentru o amenajare cu caramida. Aspectul antichizat poate fi obtinut fie din momentul constructiei, prin ridicarea unui zid din caramida, fie prin aplicare de placi de caramida aparenta. 

In timp ce constructia din caramizi este o meserie in sine ce implica abilitati practice, placarea cu caramida aparenta poate fi executata cu usurinta in regim Do-It-Yourself. Caramida este un material natural care se potriveste foarte bine cu lemnul din mobilier sau piatra naturala a blatului. 

In functie de amenajarea bucatariei, zidul de caramida poate fi doar un brau intre blat si corpurile suspendate sau poate imbraca intregul perete, pana la tavan.

Pardoseala

Caramida folosita ca pardoseala iti ofera un aspect unic in bucatarie. Argumentele principale pentru o podea din caramida cu aspect antichizat sunt caldura materialului, durabilitatea si cerintele minime de intretinere. 



Intrucat mediul din bucatarie este unul predispus la umiditate si cu temperaturi inalte, blocurile sau placile de caramida trebuie tratate pentru a rezista la conditii grele. In acest sens, se recomanda etansarea porilor cu solutii speciale o data la sase luni sau anual. Aspectul antichizat poate fi obtinut chiar prin alegerea agentului de ceara potrivit.

Tavan

Daca ai intrat vreodata intr-o cuhnie boiereasca romaneasca, stii ce inseamna un tavan imbracat in caramida. Stilul brancovenesc a consacrat acest tip de amenjarare care rezista in cateva locuri din tara, chiar si dupa mai bine de trei sute de ani. 

Pentru o casa cu beci generos, una dintre bucatarii poate fi amenajata chiar la demisol. Aspectul tavanului poate fi plat, cu grinzi masive din lemn sau boltit. Construirea tavanului din caramida sau imbracarea acestuia in placi de caramida aparenta, iti va oferi senzatia unui festin boieresc, de fiecare data cand treci pragul bucatariei. Materialul are o eficienta energetica sporita, peretii respira, iar aspectul antichizat este garantat.

Arcade

Pentru bucatariile de tip open space, cu spatiu de trecere spre living sau terasa, caramizile pot fi folosite pentru a imbraca aceste arcade. Materialul se potriveste cu orice tip de lemn, zid sau piatra naturala. Fie ca imbraci doar o grinda suspendata sau o veritabila pergola, amenajarea va fi de efect.

Semineu



Intr-o bucatarie generoasa, un loc foarte bun pentru integrarea caramizii este semineul. Daca la interior se impune caramida refractara, datorita proprietatilor sale termice, pentru placarea exterioara poti folosi orice tip de piatra naturala si orice model, finisaj sau culoare. 

In functie de stilul general al casei poti porni de la un soclu din caramizi aflat la baza semineului, pana la imbracarea intregului ansamblu de jur imprejurul focului si al hornului.

Utilizarea caramizii pentru amenajarea bucatariei reprezinta intoarcerea la o traditie de secole. Materialul cald, cu aspect antichizat, durabilitate sporita si proprietati termice dovedite se potriveste foarte bine traficului greu si mediului umed si calduros din aceasta camera. Marele avantaj este ca poti placa orice perete cu caramida, de la pardoseala pana la tavan.



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!