Life
0

5 gadget-uri utile in vacanta si in viata de zi cu zi

Dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei face ca viaţa noastră să fie invadată de o serie de obiecte de tip gadget destul de costisitoare, însă extrem de performante – laptop, netbook, smartphone, Ipad, Ipod, tableta etc. Multe din ele ne insotesc in vacante si calatorii pentru a surprinde cele mai bune fotografii sau pentru a mai lucra putin.

Odată cu apariția acestor gadget-uri și cu înțelegerea utilității acestora a apărut și fascinația pentru aceste obiecte, care diferă de la un utilizator la altul. Totuși, pe lângă criticile și problemele legate de implicarea prea mare a gadgeturilor în viața oamenilor, trebuie să recunoaștem că utilizate în mod rațional, acestea aduc imense beneficii pentru miliarde de oameni.

De exemplu, datorită pasiunii pentru calculatoare și deținând gadgeturi foarte performante, o mulțime de adolescenți și chiar copii cu vârste fragede dețin mici afaceri pe internet, construiesc pagini web, jocuri, editează imagini sau filme etc. câștigând din aceste activități sume semnificative de bani, asigurându-și astfel o oarecare independență financiară încă de pe băncile școlii. Și avantajele acestor aparate electronice, cu certitudine, nu se opresc aici. În continuare vom prezenta 5 dintre cele mai interesante gadget-uri apărute recent și cât de utile se fac acestea.

Top 5 gadget-uri  NOI si utilitatea lor in viata noastra:

1. Laptopurile „always-on”. Noua gamă de laptopuri construite de Microsoft și Qualcomm folosește platforma Snapdragon 835, cunoscută pasionaților de gadgeturi de la smartphone-urile de top. Prin montarea pe un laptop a unui procesor optimizat pentru dispozitivele mobile, dar și datorită altor îmbunătățiri de hardware menite să țină gadget-ul departe de serviciile de reparație a laptop-urilor, Microsoft încearcă să ofere un produs-hibrid care să ofere avantajele unei tablete combinate cu performanța unui PC.
Primul și cel mai important aspect este cel al autonomiei, procesoarele optimizate de către cei de la Qualcomm oferind o autonomie de 20-22 de ore.
Al doilea aspect important este conexiunea de date de care aceste laptopuri beneficiază. La fel ca smartphone-urile ori tabletele, aceasta categorie de PC-uri poate folosi fie conexiunea wireless, fie 4G-ul.
Astfel, autonomia, conexiunea de date, lipsa ventilatoarele și silențiozitatea fac din aceste laptopuri o alternativă la tabletă, așa cum tableta a încercat, fără prea mare succes, să devină o alternativă la PC.



2. Stylus-ul de la Apple care poate desena inclusiv în aer. Compania arată în schițele trimise pentru obținerea brevetului cum va funcționa noul stylus. Acesta va putea fi utilizat pe orice tip de suprafață, fără să aibă nevoie de un ecran tactil precum cel de la tableta sau smartphone. Orice dispozitiv poate fi conectat wireless la noul stylus, iar o cameră va urmări mișcările stiloului, cu ajutorul unor senzori speciali. Astfel, utilizatorii ar putea desena inclusiv în aer, pentru a obține imagini tridimensionale.

3. iQOS- dispozitivul alternativ pentru fumători. Acesta este dedicat fumătorilor adulți. Specificul său constă în faptul că încălzește tutunul în loc să-l ardă și, în locul fumului cu un miros neplăcut, scoate un abur care se risipește imediat. Cum nu vorbim de fum sau de ardere, deținătorii acestuia se pot bucura în liniște de el în cafeneaua preferată, fără să mai iasă afară.

4. Căștile inteligente, care te lasă să alegi ce să auzi. „Here One” sunt căștile wireless care te lasă să alegi ce sunete vrei să auzi. Dincolo de faptul că poți asculta muzică și vorbi la telefon, ai și posibilitatea de a anula complet zgomotele din exterior. Adică, dacă ești pe stradă și discuți cu cineva, poți alege să nu auzi zgomotul de fundal cu funcţia Smart Noise Cancellation. Prețul unei perechi de astfel de căști este aproape egal cu cel al unui smartphone.



5. Nebula Capsule Pocket Cinema. Gadgetul prezentat de către cei de la Anker la CES 2018 este un proiector portabil de dimensiunea unei doze de suc pe care îl poți lua cu tine oriunde. În ciuda formatului său extrem de compact, device-ul poate proiecta imagini de o calitate superioară a căror diagonală ajunge până la 100 de inci. Bateria dispozitivului are o autonomie ce îi permite să ruleze imagini timp de aproximativ 4 ore.

Te poate interesa si 5 sfaturi pentru o vacanta fara griji!



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!