Life
0

4 beneficii dovedite ale utilizării energiei regenerabile

Energia regenerabilă își aduce aportul într-un număr foarte mare de domenii, începând de la ideea de electricitate și terminând cu transporturile sau cu orice alt tip de activitate. Folosirea panourilor solare, mai ales în cadrul construcțiilor, aduce beneficii reale utilizatorilor, printre care și economia substanțială la gaze, apă și electricitate. Iată câteva dintre aceste beneficii dovedite și cum ne influențează de fapt viața.


Panourile solare pot reduce costurile la electricitate
La apariția lor pe piață, panourile solare erau produse destul de scumpe, iar la nivel macro acest lucru este valabil și acum, cu anumite mici excepții. În timp, panourile solare au început să fie din ce în ce mai cunoscute și mai apreciate, în mare parte datorită avantajelor pe care acestea le oferă la nivel de eficientizare a energiei. Totuși, pretul panourilor solare difera drept pentru care poți găsi cu siguranță produse care să îți satisfacă cerințele, fără ca acest lucru se însemne să scoți prea mulți bani din buzunar.
Panourile solare captează energia solară pe care o înmagazinează și pe care o distribuie mai apoi rețelei, convertind-o în electricitate. În acest fel se poate utiliza o resursă naturală, complet economică, pentru alimentarea unei locuințe sau a unei clădiri, fără ca acest lucru să însemne costuri în plus. Totuși, un lucru important în acest caz este lumina naturală și poziționarea panourilor, deoarece acestea, în perioadele reci nu vor avea cum să capteze foarte multă lumină. Acest lucru însă se poate avea în vedere încă din cadrul etapelor de proiectare, găsindu-se soluțiile optime pentru realizarea sistemelor care să reducă foarte mult consumurile în ceea ce privește electricitatea.
Panourile solare oferă apă caldă
Apa caldă necesară proceselor de igienă poate fi încălzită cu ajutorul panourilor solare. Acestea captează energia de la soare și încălzesc apa care trece prin tubulatură, oferindu-ți apă caldă atunci când ai nevoie de aceasta. Panourile sunt racordate la rețeaua de alimentare cu apă, așa că traseul va fi cursiv. În plus, există un rezervor în care o anumită cantitate de apă este stocată ca rezervă, pentru a acoperi un necesar mai mare de apă.
Panourile solare sunt o opțiune din ce în ce mai apreciată, în mare parte de către beneficiarii care locuiesc la casă, acolo unde este cu mult mai ușor de montat un astfel de sistem de energie regenerabilă. Se pare că panourile solare sunt de altfel și soluția viitorului, deoarece din ce în ce mai multe persoane optează din start pentru acest panouri, tocmai pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a se bucura de beneficiile energiei regenerabile.


Energia regenerabilă protejează mediul înconjurător
Este știută deja nevoia de a avea grijă de mediul înconjurător pentru ca acesta să ne poată oferi în continuare toate resursele de care avem nevoie. Practic, cu cât vom folosi surse de energie cât mai curate cu atât avem o șansă în plus de a ne bucura de un mediu curat.
Mediul înconjurător nu poate fi salvat doar prin depozitare selectivă a deșeurilor ci și prin consumuri mai mici și implicit prin folosirea unor resurse alternative. Astfel, dacă avem la dispoziție energia care vine de la soare sau energia eoliană (de la vânt), acestea trebuie exploatate în mod corect astfel încât în final să ne putem bucura de faptul că am pus umărul la păstrarea cât mai curată a planetei.
Energia apei oferă și ea beneficii reale mediului înconjurător
Energia apei se poate cuantifica în trei mari ramificații: energia potențială osmotică, energia mareelor și energia hidraulică. Energia hidraulică, mai cunoscută sub numele de energie a apelor curgătoare este folosită datorită potențialului său foarte mare în industria hidrocentralelor. Practic, vorbim despre o transformare a energiei potențiale în energie cinetică, cu ajutorul unor turbine speciale, de dimensiuni foarte mari, denumite turbine hidraulice. Principiul est similar morilor de apă, cu specificația că în cazul hidrocentralelor toate procesele au un alt ordin de dimeniune.

Mediul natural ne dă posibilitatea de a utiliza resurse cu adevărat puternice, unele cu adevărat interminabile. Tehnologia și mai ales știința ne-au deschis noi oportunități în ceea ce privește utilizarea acestor energii, așa că putem privi acest lucru ca pe un avantaj major.


Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!