Life
0

3 Idei de afaceri pe timpul pandemiei de Covid 19

Daca pana acum implicatiile pandemiei de Covid 19 au fost mai mult la nivel medical si sanitar, masurile luate de guvern pentru limitarea raspandirii virusului – inchiderea unor afaceri pe durata determinata, restrictii impuse in desfasurarea activitatii care fac imposibila desfasurarea in conditii normale – acum incep sa apara si primele semnale de incetinire economica, sau mai rau de pierdere a locurilor de munca, sau clientilor daca este vorba de afaceri.In cazul in care faci parte dintre ghinionistii care si-au pierdut jobul, dar ai totusi un spirit intreprinzator, poate este momentul sa iti faci propria ta afacere, cateodata cele mai bune idei vin in perioade de criza. La fel daca ai avut vreun business care nu a mai rezistat (gen organizare evenimente corporate), poate ca sutul in fund este un pas inainte, si este momentul sa te reorientezi catre alt domeniu.

Departe de a le considera singurele idei viabile, iti propunem 3 idei de afaceri, care pot avea succes. Am plecat de la nevoia umana de alimente (business in domeniul alimentar) indiferent ca vrei sa fi producator/fermier (intre noi fie vorba acum este oferta cu discount la tractoare agricole) sau distribuitor, de la IT un domeniu care a prosperat in aceasta criza si la servicii medicale, iarasi un domeniu puternic implicat.

Microferma

Nevoia de alimente a oamenilor va fi in continua urcare, este oarecum usor si ieftin sa achizitionezi teren, daca esti si genul de persoana care isi doreste sa locuiasca la tara si sa munceasca in aer liber, este numai bine sa iti dezvolti o ferma mica (sau mare daca iti permiti). De distributie poti lasa se se ocupe platforme specializate sau magazine mari (mai ales daca oferi produse de calitate si apreciate), tu trebuie sa te ingrijesti doar de productie (vezi si oferta de piese de schimb in cazul in care ai utilaje). Indiferent ca vei cultiva mere, zmeura sau alte culturi, nu vei ramane fara clienti, mai ales in contextul in care se doreste a se consuma de la producatorii autohtoni.Agentie de marketing online

Foarte multe afaceri au fost nevoite sa se mute pe internet ca sa-si vanda serviciile (de la restaurante pana la consilieri de dezvoltare personala si avocati), deci este un domeniu in care acum se poate castiga daca stii ceea ce faci. In plus se poate lucra de acasa (sau de oriunde din lume), bariera de intrare este foarte mica (ai nevoie de calculator si viteza buna la internet) important este sa iti placa domeniul si sa aduci plus valoare clientilor. In plus poti sa te adresezi clientilor din intreaga lume, iar daca automatizezi procese afacerea poate fi scalabila cu potential de crestere nelimitat.

Magazin online

Cum mare parte din achizitii s-au mutat online si romanii au descoperit ca este mult mai eficient, comod si ieftin sa cumperi online, o ideea foarte buna este sa iti deschizi propriul magazin online. Ideal este sa alegi o nisa anume pe care sa te specializezi, sa ai un target clar de clienti carora sa le satisfaci nevoile. Poti vinde de la mancare pana la haine sau produse pentru animalele de companie.

Cu siguranta ca mai sunt sunt multe alte idei, important este sa te apuci de treaba!

Te-ar putea interesa sa citesti si despre 10 sfaturi ca sa citesti mai multe cartiTi-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!