Destinatii
0

10 orașe din Spania perfecte pentru vacanță

Valencia, Spania, top cele mai fotografiate orase Europa

Una dintre cele mai frumoase țări din lume, cu o impresionantă varietate naturală și culturală, Spania este o destinație turistică preferată de mulți turiști români, atât pentru city break-uri, cât și pentru sejururi și concedii pe toată durata anului. Iată care sunt cele mai frumoase orașe din statul iberic, perfecte pentru o vacanță în doi sau în familie: 

Madrid

Capitala Spaniei este o metropolă fascinantă, cu un ritm trepidant și un mix irezistibil de stiluri arhitectonice și influențe culturale. Cele mai căutate obiective turistice sunt Muzeul Prado, Palacio Real, Plaza Mayor, Puerta del Sol, Parcul Buen Retiro, Templul Debod, Fântâna Cibeles, Puerta Alcala. Copiii se vor distra pe cinste vizitând legendarul stadion Santiago Bernabeu și Parcul tematic Warner, așa că Madrid este un oraș pentru toate vârstele. 

Barcelona

Cel mai cunoscut oraș catalan este o destinație turistică faimoasă, cu milioane de turiști anual, veniți aici din toată lumea să viziteze monumente celebre precum Plaza Catalunya, La Rambla, Mercat La Boqueria, El Raval, Portal de L’Angel, Barrio Gotico și, bineînțeles, creațiile marelui sculptor Antonio Gaudi: Sagrada Familia, Casa Mila, Casa Batllo, Parcul Güell.

Sevilla

Un loc în inima Andaluziei, cu istorie străveche și povești fascinante, Sevilla este unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, cu monumente unice prin stil arhitectonic și valoare arheologică: Casa de Pilatos,  Metropol Parasol, Museo de Bellas Artes, Real Maestranza, Barrio Santa Cruz, Plaza de Espana, Real Alcázar și minunata Catedral de Sevilla – una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume.

Malaga

Printe cele mai frumoase orașe spaniole de pe țărmul Mediteranei, Malaga este un loc interesant, cu tradiții iberice, maure și cu un famec marin inconfundabil. Cele mai căutate atracții turistice sunt Plaja La Malagueta, Fortăreața Alcazaba și Castillo de Gibralfaro, Muzeul Picasso. Turiștii pot lua un zbor spre Malaga pentru spectacole autentice de flamenco sau pentru o excursie în Gibraltar, una dintre destinațiile populare în ultimii ani.

Bilbao

Nordul Spaniei este o regiune mai puțin vizitată decât coasta sudică, dar nu mai puțin interesantă. Turiștii au ocazia să viziteze orașe impresionante, precum Bilbao, unde îi așteaptă întâlnirea cu Muzeul Guggenheim, Art District, Casco Viejo, Ria de Bilbao, Catedrala Santiago, Mercado de la Ribera.

Valencia

Bijuterie arhitectonică, oraș plin de veselie și culoare, Valencia este una dintre acele destinații turistice pentru vacanțe active, cu vizite culturale și excursii în natură. Printre cele mai căutate locuri sunt: Orașul Artelor și al Științelor, Grădinile Turia, Străduțele din Barrio el Carmen, plajele feerice de la malul Mediteranei (La Malvarrosa, Cabanyal, Patacona, El Saler, Devesa).

Toledo

Oraș istoric din centrul Spaniei, cu un relief muntos și păduri verzi, Toledo este un muzeu în natură, o lecție în aer liber despre tumultoasa istorie a regiunii iberice. Turiștii pot vizita aici Alcázar de Toledo, Monasterio de San Juan de Los Reyes, Casco Histórico, Catedrala din Toledo, Sinagoga El Tránsito, Muzeul El Greco.

Alicante

Unul dintre cele mai moderne orașe spaniole, Alicante este un port cochet la Mediterană, cu o veche tradiție maritimă. Cele mai vizitate obiective turistice sunt Castelul Santa Barbara, Basilica de Santa Maria, Explanada de España, Plaza Puerta del Mar, Playa del Postiguet.

Granada

Povestea maură a Spaniei este redată în toată frumusețea ei în Granada, orașul impunătorului palat Alhambra. Considerat locul cu cele mai multe biserici din întreaga regiune iberică, Granada oferă turiștilor ocazia unor adevărate călătorii în timp, mai ales colindând prin cartiere pitorești precum Albayzin sau Sacromonte.

Cordoba

Topul celor mai frumoase orașe din Spania n-ar fi complet fără această bijuterie andaluză, unde turiștii sunt impresionați de monumente faimoase precum Catedrala Mezquita, Alcázar de los Reyes Cristianos, Madinat Al-Zahra, Podul roman, Palacio de La Merced, Plaza de la Corredera. Cordoba este un amestec unic de influențe arabe, musulmane și maure, care-i dau un farmec aparte și o nostalgie irezistibilă.

Alegeți destinațiile turistice preferate din Spania și vizitați aceste orașe fascinante, unde tradițiile și modernitatea se împletesc într-o experiență cu adevărat memorabilă.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!