Life
0

De ce e bine sa calatoresti cu partenerul inainte de casatorie

Inainte sa-ti iei un angajament atat de important precum casatoria, este bine sa te asiguri ca persoana cu care urmeaza sa te casatoresti este cea potrivita. Unii oameni cred ca cea mai buna modalitate de a-ti cunoaste partenerul este sa locuiti impreuna. Insa adevaratele probe de foc sunt calatoriile impreuna.

Noi iti spunem care sunt cele mai importante motive pentru care sa calatoresti cu partenerul inainte de casatorie:

 • Vei vedea cat de bine se adapteaza partenerul tau la situatii noi. Calatoriile va duc in medii diferite, departe de confortul de acasa si de lucrurile familiare, si vei putea observa cat de bine se descurca partenerul in situatii nepravazute sau dificile. • Veti observa in ce ritm traiti fiecare. Cand mergeti intr-un loc nou, aveti sansa sa descoperiti care este ritmul in care celalalt descopera lumea: daca este tipul care vrea imediat sa iasa si sa exploreze sau sa stea sa se odihneasca. Este important sa traiti in ritmuri asemanatoare ca relatia sa functioneze pe termen lung.
 • Va creati amintiri. Daca stii deja ca partenerul tau este alesul, calatoriile sunt ideale ca sa traiti aventuri si sa va creati amintiri pe care sa le povestiti nepotilor. In plus, veti ramane cu niste fotografii minunate pentru albumul de familie.
 • Invatati sa faceti compromisuri. Compromisul este esential pentru o casnicie, iar calatoriile va vor pune in situatii cand sunteti fortati sa luati o decizie. Este momentul in care veti afla cat sunteti de dispusi sa lasati de la voi pentru binele relatiei. • Va testati rabdarea. Calatoriile sunt adesea adevarate teste ale rabdarii, din cauza zborurilor intarziate, bagajelor ratacite, cozilor lungi si nu numai. Astfel, vei vedea cata rabdare are partenerul atunci cand aveti de-a face cu astfel de situatii, si cata rabdare ai tu dupa ce partenerul si-a pierdut-o pe a lui.
 • Vei vedea daca partenerul isi asuma responsabilitatea. In cazul unei complicatii precum pierderea bagajelor, vei observa daca partenerul tau intervine, preia controlul si incearca sa rezolve problema. Este important sa stii ca te poti baza si poti avea incredere in cel de langa tine intr-o casnicie.
 • Va testati limitele. Intr-o calatorie aflati lucruri unul despre celalalt pe care nu le-ati descoperi in alt mod. Veti putea observa cat si ce puteti tolera inainte sa va depasiti limitele de oboseala  sau de nervi. • Treceti prin proba bugetului. Intr-o calatorie veti putea observa exact care sunt obiceiurile de cheltuire ale fiecaruia (cum priveste de exemplu achizitia hainelor, bijuteriilor, cosmeticelor,  sau chiar a banalelor suveniruri), si daca acestea se potrivesc. Daca nu o fac, trebuie sa vedeti cat sunteti de dispusi sa va adaptati unul la obiceiurile celuilalt.
 • Vei observa cum reactioneaza partenerul la o noua cultura. Intr-o calatorie, vei descoperi daca cel de langa tine este o persoana deschisa, careia ii place sa descopere locuri si culturi noi, sau daca este insensibil din punct de vedere cultural.
 • Va comparati valorile. Noi locuri va ofera ocazia sa explorati lucrurile pe care le valorati cel mai mult, de aceea calatoriile sunt o ocazie excelenta de a descoperi valorile partenerului. Veti putea vedea daca impartasiti aceleasi valori si daca nu, va cauza acest lucru probleme in relatie?

Vezi si Cele mai Frumoase Destinatii pentru Luna de MiereTi-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
 • googleplus
 • linkedin
 • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!