Life
0

12 idei practice de calatorie cu copii

Cum vacanta este preferata copiilor, dar si a parintilor, ne-am gandit sa va oferim cateva tips-uri despre organizarea unei calatorii alaturi de copii. Sunt idei care nu se potrivesc unanim tuturor, insa in functie de varsta copilului puteti alege pe acelea care se potriveste familiei voastre.

12 idei practice de călătorie cu copii, astfel incat sa ai o vacanta fara griji.

Cel mai important lucru este sa ii implicam pe copii cat mai mult in organizarea vacantei ( de la alegerea cazarii, a mijlocului de transport si pana la periuta de dinti Sonicare pentru copii). Astfel copii vor simti ca sunt luati in seama si nu doar transportati de la un obiectiv la altul, vor sti la ce sa se astepte, isi vor face planuri, vor astepta nerabdatori aceasta experienta.

Iata cateva idei despre cum sa pregatiti cat mai bine plecarea in vacanta:

1.Calendar numaratoare inversa. Faceti un calendar desenat de vacanta, cu zilele ramase pana la data plecarii, pe care le bifati imediat ce au trecut.

2.Planul de vizite. Cautati prin ghiduri, pe internet, ce obiective aveti de vizitat, eventual puteti face chiar rezervari din timp.

3.Harta traseului. Pregatiti-o din timp, in felul acesta copilul va sti pe unde veti merge, ce va intalni pe drum.

4.Lista cu obiecte personale de luat. In functie de varsta vor trebui luate haine de schimb, medicamente, periuta electrica pentru curatarea dintilor, jucarii sau carti. Copilul ar trebui sa fie principalul responsabil cu intocmirea acestei liste.



Pe timpul vacantei daca suntem organizati si tinem cont ca avem nevoi si dorinte diferite, vom putea sa ne bucuram mult mai mult de momente relaxante:

5.Planificare flexibila. Chiar daca ne-am facut planul de acasa, sa pastram totusi o doza de flexibilitate si maleabilitate in adaptarea programului. Putem face doua liste, una cu obiective de neratat si alta cu ce am mai dori sa vedem/facem.

6.Un mic arsenal de activitati/jucarii cu care sa trecem peste momentele de asteptare din aeroport, restaurant, masina.

7.Gustari sanatoase. Cand suntem in vacanta nu putem controla mereu orele de masa, si locul unde putem manca, asa ca este bine sa avem mereu pregatite mici gustari.

8.Jurnal de calatorie. Copiilor le place ideea de a tine un jurnal in care sa noteze ce au facut, sa lipeasca diverse materiale locale.

9.Fotografii. Ii puteti cumpara copilului o camera de unica folosinta, sau un aparat foto mai ieftin, si sa il incurajati sa faca fotografii de peste tot pe unde merge.

10.Suveniruri. Unele pot deveni adevarate comori de amintiri pentru copil, care ii vor aduce mereu aminte de locurile si experientele traite. In limita unui buget stabilit dinainte, lasati-l pe el sa isi aleaga ce doreste.



La intoarcerea acasa:

11.Uitati-va pe fotografii, selectati cateva cu care puteti realiza un album foto, sau pentru a finaliza jurnalul de calatorie inceput in timpul vacantei.

12.Feedback post vacanta. Vedeti ce i-a placut, ce ar fi vrut sa faca dar nu a fost pregatit dinainte, cum ar vrea sa fie data viitoare. In felul acesta obtineti informatii valoroase care va vor fi de folos pentru vacantele urmatoare.

Nu uitati insa ca ce mai important este sa va bucurati de timpul perecut impreuna, si ca pentru un copil calatoriile sunt sursa cea mai bogata de experiente si cunostinte noi.

Aboneaza-te la Newsletter pentru alte oferte speciale si inspiratie sa traiesti Viata ca o Vacanta! [mc4wp_form id=”2907″]

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!